Cauta

Newsletter

Circuit Grecia Misterele Peloponezului si Farmecul Ionicelor

Circuit Grecia Misterele Peloponezului si Farmecul Ionicelor

Statiuni:

  • Zakynthos, Grecia

Tipul vacantei: Circuit
Tematica vacantei: Cultural
Modalitate transport: Autocar
Modalitate transport alternativa: Avion

 

 

 

 

 

CIRCUIT GRECIA

 

Misterele Peloponezului și Farmecul Ionicelor

9 ZILE: Mănăstirea Rila - Meteora- Atena- Cap Sounion – Corint – Micene – Epidaurus
Sparta– Olympia- insula Zakynthos

 

DATE DE PLECARE 2019: 19.05; 30.05; 30.09*

 

Program

 Ziua 1. București – Mănăstirea Rila – Riviera Olimpului
Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Tranzitam Bulgaria. Pe drum, ne vom opri la Mânăstirea Rila, cea mai mare mănăstire ortodoxă din Bulgaria, construită în anul 927. Încadrată spectaculos de păduri seculare, zidurile mănăstirii se dezvăluie ca după un voal verde-străveziu cu câteva clipe înainte de a ne opri. Viața monahală are asupra noastră un efect hipnotic. Liniștea este elementul dominant. În muzeul mânăstirii putem vedea Crucea lui Rafail, o cruce sculptată în lemn cu niște detalii splendide
Ne continuăm drumul si ne indreptam spre hotelul nostru situat pe Riviera Olimpului. Cazare la hotel.

 Ziua 2. Riviera Olimpului– Meteora - Atena
Kalimera! (Bună dimineațaNoua zi promite tot ce e mai bun din două lumi atât de diferite, și totuși atât de similare: Meteora și Atena, un lăcaș sfânt și o capitală a zeilor.
Prima oprire va fi la Meteora, al doilea centru monastic ortodox al Greciei, după Sfântul Munte Athos, și monument ocrotit de UNESCO. Aici ne vom delecta câteva ore cu peisajul magnific, cu zidurile mănăstirilor așezate chiar pe crestele stâncilor înalte ca niște fortărețe redutabile. Aflat într-o pădure de stânci, deasupra Mării Egee, complexul Meteora mai găzduiește 6 mânăstiri, din 24 câte au fost inițial, ruine și peșteri ale sihaștrilor. Dintre cele mai cunoscute din centrul monahal, amintim mânăstirile Marele Meteor, Varlaam și Sfânta Treime. Cea mai importantă mănăstire din complex este cea a Marelui Meteor, construită în secolul XIV. Regina Maria a României a fost prima femeie care a vizitat această mânăstire, în anul 1921.

Moment de răgaz:
Dupa ce ne-am incarcat sufleteste ne oprim la Atelierul de pictat icoane bizantine - Zindros, situat la polelele Meteorelor. Cu ajutorul ghidului avem ocazia de a descoperi cateva dintre tehnicile folosite la pictarea acestor obiecte de cult. La finalul turului puteti achizitiona si dumneavoastra una dintre aceste icoane lucrate manual de catre mesterii locali.
După vizitarea locurilor sfinte, continuăm drumul spre Atena, leagănul civilizației occidentale. Cazare in spre Atena.

 Ziua 3. Atena - Acropole, Piata Omonia - Cap Sounion
Pornim motoarele, dimineața devreme, după micul dejun. La fiecare pas ne lovim de mitologie, facem salturi în timp, de la Titani până la zeii din Olimp, ajungând la unele dintre cele mai cunoscute monumente din Atena. Insotiti de catre ghidul local vom vizita situl Acropolis, în care vom descoperi Partenonul, Teatrul lui Dionis, Templul lui Nike, Templul Erechtheion și Sanctuarul Asclepius. Vom explora Templul lui Zeus, Antica Agora, Templul lui Hefaistos și vechiul cimitir Keramikos. Vom afla miturile grecilor despre zeii și eroii lor și adevărurile din spatele lor, totodată bucurându-ne de priveliști minunate.
Ne continuam vizita in Atena cu un tur panoramic de oras : Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Piata Omonia, Stadionul Olimpic.
O campanie recentă care promovează capitala Greciei suna astfel: #Vorbește ateniana! Fii atenian!#. Un îndemn simplu căruia nu ne putem împotrivi. Iar cel mai bun mod de a învăța limba atenienilor este prin a repeta specialitățile grecești, citind meniul la o taverna din cartierul Plaka.
Moment de ragaz :
O cină într-o tavernă din cartierul Plaka din Atena trebuie savurată precum o avalanșă de senzații. Iar experiența culinară este ca o călătorie prin toată Grecia - cu insule, mări, munți și grădini verzi, roditoare. Savurează fiecare înghițitură din tradiționalele souvlaki, tzatziki, sau dolmadakia (versiunea grecească a sarmalelor), dar și peștele și fructele de mare proaspete. Stropește-le din plin cu un pahar de vin autohton, ouzo sau tsipouro. Iar desertul din iaurt bogat, biscuiți crocanți, migdale și nuci peste care se varsă câțiva stropi de miere de culoarea chihlimbarului te vor face să vorbești grecește.
După turul istoric, avem program liber in Atena sau, opțional, cei care simt că vor să mai descopere Grecia, locurile ei pitorești și zeii săi măreți, sunt invitați să viziteze Cap Sounion, situat în sudul Peninsulei Attica, renumit atât pentru rolul de sanctuar de la malul mării, cât și pentru ruinele Templelor Atenei și ale lui Poseidon. Dacă vă doriți să urmăriți un apus de soare grecesc, deasupra mării, însoțiți de zeul apelor, atunci haideți în excursia la Cap Sounion si nu veti regreta.
Ne intoarcem in capitala Greciei si ne cazam la acelasi hotel.

 Ziua 4. Atena - Corint – Micene - Epidaurus- Nafplio
Dupa micul dejun ne pregatim sa descoperim si alte locuri frumoase ale vechii Grecii si pornim la drum spre Peloponez considerată pe drept #inima Eladei, locul în care Hercule a învins leul din Nemeea, și unde a fugit Paris al Troiei cu frumoasa Elena. Potrivit legendei, Peloponezul este locul de unde au pornit Argonauţii în căutarea lânii de aur. Prima noastra oprire va fi la Canalul Corint, un canal artificial care leagă Golful Corint din Marea Ionică de Golful Saronic din Marea Egee. Canalul a fost construit între anii 1881 – 1893 si are o lungime de 6,3 km.

Moment de răgaz:
Ia-ți camera foto și inima în dinți și păşeşte pe pasarela care leaga Grecia Continentala de Peninsula Peloponez, situata la circa 100 m inaltime fata de nivelul marii. De aici poți cuprinde cu pivirea cele doua mari si cu ceva noroc, te-ai putea afla acolo exact cand, printre peretii sai ingusti si abrupti care strabat intreaga distanta dintre Golful Corint si Marea Egee, trece cate o nava.
Ne continuam aventura noastra prin Peloponez cu vizita la Micene, unde descoperim Mormantul lui Agamemnon dar si ruinele fostei cetati, inconjurata de “ziduri ciclopice”, construite conform legendei de catre fiinte mitologice. Situl arheologic de aici a fost inclus in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO inca din 1999 iar in cadrul Muzeului de Arheoologie vei descoperi o impresionanta colectie de obiecte si artefacte ce atesta traditiile si istoria civilizatiei miceniene, cel mai faimos exponat fiind masca de aur a regelui Agamemnon.
Urmează să oprim în Epidaurus, sit archeologic înscris pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO înca din anul 1988 şi care este considerat locul naşterii lui Asclepios, zeul Medicinei. Renumit pentru acustica sa imbecabila, amfiteatrul este folosit si astazi pentru spectacole moderne, in timpul Festivalului de Vara de la Atena. Putini sunt cei care se pot abtine sa nu testeze acustica teatrului pe prietenii lor aflati in gradene, asa ca pregateste-ti discursul. Asclepieionul de la Epidaurus era cel mai celebru centru de vindecare din lumea clasică, locul în care persoanele bolnave mergeau cu speranţa de a de a găsi un leac.
Tinta finala a acestei zile este Nafplio capitala primei Republici Elene și a Regatului Greciei, de la începutul revoluției grecești în 1821 până la 1834. Ajunsi aici privirea ne este atrasa de impresionantele fortificatii ale Castelului Palamidi, strategic ridicate pe faleza inalta si stancoasa pentru a face fata atacurilor ce amenintau odinioara tinuturile Peloponeze. Castelul poartă numele lui Palamedes, eroul din războiul troian, fiul lui Nafplios şi al Clymenei. A fost ridicată de veneţieni între 1711-1714 pe un promontoriu stâncos situat la 216 m înălţime şi e considerată o capodoperă a arhitecturii militare. Deşi este cel mai mare complex de acest gen din Grecia, cu nu mai puţin de opt bastioane, a fost cucerit de otomani în 1715 şi de revoluţionarii greci în 1822.
Pe o insulita din golf se afla o alta fortareata mai mica , numita Bourtzi, construita in timpul ocupatiei venetiene, aceasta isi datoreaza importanta apelor inselatoare din zona, care par adaanci, dar de fapt nu exista decat un canal navigabil catre Nafplio.
Ne cazam la un hotel din oras si avem timp sa ne plimbam pe stradutele pietruite din partea veche a orasului pentru a intra in atmosfera locului.

 Ziua 5. Nafplio – Argos - Mystras - Sparta
Azi ne incepem ziua cu vizita in Argos – cea mai veche asezare urbana din Grecia, a carui importanta de-a lungul istoriei poate fi vazuta in situl anticului Argos. Atractia principala de aici este amfiteatrul, care este mai mare decat cel din Epidaurus si in al carui gradene abrupte incap 20.000 de spectatori. Situl contine si ruinele unor constructii, precum o baie romana, un teatru, un apeduct si canale de scurgere de mari dimensiuni care indica marimea si importanta asezarii care s-a dezvoltat aici.
Moment de ragaz :
Incercati cu incredere produsele de patiserie si neaparat savurati un Caffé Frappé , o bautura rece, facuta din cafea instant. Originar din Grecia, Frappe-ul a devenit popular dupa cel de-al II-lea razboi mondial, atunci cand ideea de a iesi in oras sa bei o cafea a inceput sa prinda contur. Cafeaua este amestecata cu zahar si este agitata cu ajutorul unui shaker sau al unui mixer manual. Procesul dureaza un minut, continutul este apoi turnat in pahar peste care se adauga gheata, apa rece si lapte.
Dupa pauza binemeritata ne indreptam spre Mystras, o plimbare prin acest magic oras bizantin in ruine inseamna delectare in stare pura. Asezarea acestuia este spectaculoasa, pe un deal care se inalta din campia de la poalele Muntilor Taygetos, care la randul lor se pravalesc peste regiunea Mani. Ruinele stranii se intind peste intregul deal, din vechile constructii ramanand destul pentru a ne oferi o idee clara despre cum era viata celor care locuiau aici in secolul al XV-lea. Orasul a fost intemeiat de franci care preluasera controlul asupra Greciei in jurul anului 1249 si isi datoreaaz existenta lui Guillaume al II-lea de Villehardoiun, care planuia ca Mystras sa devina a treia sa cetate intarita din regiune si sa devina un inlocuitor al Spartei din apropiere, aflata la campie. Descoperim pe rand: catedrala Mitrpolis cea mai veche catedrala din Mystras, locul incoronarii ultimului imparat bizantin in 1443; manastirea Pantanassa, ale carei cateva maicute ramase aici sunt singurele persoane care inca locuiesc in Mystras; castelul – Kastro, elementul dominant din varful dealului, de unde se poate admira frumoasa priveliste oferita de orasul in ruine.
Dupa amiaza plecam catre Sparta pentru cazare. Pe drumul nostru catre hotel aflam de la ghidul nostru istoria Spartei, insusi cuvantul „ spartan” fiind preluat in limbile moderne, pentru a denumi regimul dur si auster pentru care soldatii spartani erau renumiti in perioada in care orasul- stat era marele rival al Atenei. Desi Sparta din zilele noastre este un oras infloritor, vestigiile trecutului sunt la loc de cinste : amfiteatrul, ruine de temple, Muzeul de Arheologie dar si celebra statuie a lui Leonidas, fost rege în Sparta, a carui faima provine din batalia de la Termopile în care a condus 300 de spartani și 700 de alți greci într-una din cele mai memorabile rezistențe din istoria antică împotriva unei armate persane de 180 000 de oameni condusă de Xerxes I.

 Ziua 6. Sparta – Olympia - Zakynthos
Dupa micul dejun ne pregatim de o experienta unica... pasim in arena unde s-au organizat pentru prima oara jocurile olimpice acum aproape 3.000 de ani. Pentru multi o vizita la stadionul unde aveau loc jocurile antice, si unde este aprinsa flacara olimpica, prin care se anunta inceputul jocurilor moderne, este un vis devenit realitate.
Nimic nu se compara cu senzatia pe care o incerci cand pasesti prin tunelul de intrare aflat sub o bolta datand din secolul al III-lea i.e.n, dupa care ajungi in arena Olimpica antica si iti inchipui vuietul multimii de spectatori. In centrul sitului se afla Templul lui Zeus, care adapostea o uriasa statuie a acestuia, azi nu au mai ramas decat bazele coloanelor si cateva coloane prabusite iar in apropiere de intrarea din prezent, se afla o cladire care merita atentie Templul Herei, mai mic decat Templul lui Zeus dar aproape la fel de vechi ca si jocurile.
Moment de răgaz:
Orele diminetii au trecut repede si s-a facut ora pranzului. Va recomandam sa serviti un pranz cu preparate grecesti la una din tavernele din frumosul orasel Olympia. Nu ezitati sa cereti ospatarului sa va aduca o portie de souvlaki, tzatziki sau de ce nu un gyros la farfurie stopit cu putin ouzo sau cu putin vin alb sau rosu.
Dupa amiaza ne vom indrepta spre portul Killini de unde ne vom imbarca pe feribotul catre insula Zakynthos. Pregătiți-vă să vă îndrăgostiți iremediabil de natura idilică a acestei insule, cea de-a treia ca mărime dintre Insulele Ionice. Despre acest loc se spune, deloc întâmplător, că era insula prefarată a lui Apollo și a lui Artemis. Toți cei care au fost aici povestesc cu încântare de vegetația aproape tropicală, de varietatea de plaje, pentru toate gusturile și de grija pe care o au locuitorii pentru natură. De altfel, emblema insulei este broasca țestoasă Caretta, o specie protejată prin lege. Seara ne vom odihni la hotelul aflat într-o zonă liniștită a insulei Zakynthos.

 Ziua 7 . Navagio – plaja epavei
După micul dejun, va propunem optional, croaziera spre plaja Navagio, aflată în vestul insulei Zakynthos. Stâncile uriașe, nisipul fin și albastrul transparent al mării transformă acest loc într-o adevărată minune a naturii. Este una dintre cele mai apreciate si, totodata, exclusiviste plaje din Grecia. Pare, mai degraba, o frantura de rai, izolata de restul civilizatiei, de care doar cei privilegiati au sansa sa se bucure.
Plaja nu este accesibila decat cu vaporul, dar asta nu impiedica mii de turisti sa se aventureze in acest colt ascuns de lume pentru a se delecta macar cateva minute cu imaginea incredibila a stancilor uriase, a plajei cu nisip fin si a albastrului transparent al apei marii...
O alta atractie a plajei, pe langa imaginea de vis oferita de natura, este epava vasului scotian Panagiotis, esuat pe tarm in anul 1980. Nimeni nu stie exact cum a ajuns aceasta nava pe plaja, desi legendele nu au intarziat sa apara. Construita in Scotia in anul 1937, nava si-a schimbat numele de mai multe ori de-a lungul timpului, sfarsind prin a deveni Panagiotis, nava celebra a contrabandistilor de tigari si a mafiotilor italieni. Unele voci sustin ca nava a esuat in timpul unei urmariri cu navele pazei de coasta grecesti, ulterior echipajul disparand fara urma. O alta varianta a povestii sustine ca nava a fost scufundata in apropierea tarmului de aceeasi paza de coasta, valurile aruncand-o apoi pe tarm. Ultima, si poate cea mai putin romantioasa poveste, spune ca ministrul turismului grec din anii '80 a dat ordina ca epava sa fie dusa special pe aceasta plaja pentru a atrage cat mai multi turisti...
Indiferent insa de legendele tesute in jurul ei, plaja pe care se odihnește epava este considerata si astazi o veritabila minune a naturii, poate cea mai frumoasa plaja din Grecia, pe insula pe care, odinioara, a cucerit-o si stapanit-o insusi eroul mitologic Ulise. Poate ca aici, pe un loc atat de frumos, si-a purtat pasii chiar cel mai intelept dintre eroii care au luptat in razboiul troian...

Moment de răgaz :
Luati cu dumneavoastra aparatul foto, costumul de baie si ochelarii de soare… si nu in ultimul rand buna dispozitie. La bordul vasului veti avea parte de multa distractie si animatie… capitanul si echipa lui va asteapta sa va invete primii pasi ai celebrului dans grecesc “zorba”. De sus de pe stancile din jurul plajei Navagio ne privesc turistii care nu au ajuns unde suntem noi, pentru ca unicul mod de a ajunge pe plaja pe care ne aflam noi este pe apa. Desigur, pentru toata lumea peisajul se infatiseaza cu aceiasi generozitate, insa noi avem privilegiul sa fim chiar aici, pe mare. Ce bucurie!
Seara ne vom întoarce la același hotel din Zakynthos

 Ziua 8 . Soare, valuri si mare albastra
Intreaga zi va sta la dispozitie pentru a testa blandetea soarelui care scalda frumoasele plaje ale insulei si sa admirati de pe sezlong frumusetea si culoarea albastra deosebita a Marii Ionice.

Experiență: ritm și gusturi tradiționale
Daca te intrebai cu ce ai mai putea umple timpul inainte de a te retrage la hote, avem pentru tine un pont : cum suna pentru tine “Seara Tradiționala Greceasca (optional). Ai ocazia sa descoperi folclorul authentic, dansurile, ritmurile si costumele specific, cu obicieiurile de nunta, dar si bucataria specifica. Dupa aceasta cina ne indragostim definitive de Elada, de aromele si gusturile sale, de cel mai bun ulei de masline din lume si cele mai proaspete fructe de mare.

Ne intoarcem la hotel cu amintiri frumoase despre Grecia pe care le luam cu noi acasa. Cazare la acelasi hotel.

 Ziua 9. Zakynthos - Bucuresti
Mic dejun. Mic dejun. Antio, ta leme sindoma!...! (La revedere, ne revedem
curând...!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreprtam spre aeroportul din Zakynthos pentru zborul spre casa.

 

A

B

C

D

PELLERIN   PLUS

BEST DEAL

Reducere 100

PROMO

Reducere 70 €

STANDARD +

Reducere  50 €

345

+ 180 € (bilet avion, transferuri si  transport  autocar local)=

525 euro

245

+ 180 € (bilet avion, transferuri si  transport  autocar local)=

425 euro

275

+ 180 € (bilet avion, transferuri si transport  autocar local)=

455 euro

295

+ 180 € (bilet avion, transferuri si  transport  autocar local)=

475 euro

pret de persoana in camera dubla

 

ü  Oferta valabila pentru primle locuri in autocar;

ü  Avans  25% la inscriere;

ü  Diferenta de plata pana la  21 de zile inainte de data plecarii;

ü  GRATUIT  - PELLERIN CLUB CARD , avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.

ü  GRATUIT – excursie Cap Sounion;

ü  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

ü  ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

 

 

ü  Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;

ü  Plata integrala la inscriere;

ü  Nu se accepta modificari sau anulari.

ü  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

ü  ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

 

ü  Avans  50% la inscriere;

ü  Diferenta de plata cu 60 de zile inainte de data plecarii;

ü  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

ü  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

ü  Oferta este valabila pana la  28.02.2019.

 

ü  Avans 25 % la inscriere;
Diferenta de plata cu 21 zile inainte de data plecarii;

ü  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

ü  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

ü Oferta este valabila pana la 30.04.2019.

suplimente & reduceri

·    Supliment de single 155 €

·    Reducere a 3-a persoana in camera  15 €.

·    Reducere copil  6-12 ani  - 25 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

PREŢUL INCLUDE

• transport cu autocar climatizat;
• 8 nopți de cazare la hotel de 3*
• 8 mic dejun;
• Ghid local în Atena
• bilet de avion Zakynthos– Bucuresti;
• transfer hotel – aeroport.
• ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.


BONUSURI

• transferuri din țară conform programului;
• NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru posesorii de PELLERIN CLUB CARD
• Reducere 10% la achitarea din tara a 3 excursii opționale pentru posesorii de card PELLERIN CLUB CARD.


OPȚIONAL

• Excursie Cap Sounion – 25 €/pers.
• Seara greceasca – 35 €/pers.
• Croaziera Navagio - 40 €/pers;


NOTA :

• Pentru data de plecare 30.09*, programul se va desfasura in sens invers, avand inclus biletul de avion Bucuresti – Zakynthos si retur cu autocarul.

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Traversarea cu feribotul in Zakynthos 10 €/ persoana (se achita la inscriere).
• Excursiile opționale pentru minim 30 de persoane.

 

SUPLIMENTE & REDUCERI

• Supliment de single 155 €
• Reducere a 3-a persoana in camera 15 €.
• Reducere copil 6-12 ani - 25 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

 

Transferuri către Autogara Centrală Memento Bus din:

Oras

Tarif/sens/pers.

Oras

Tarif/sens/pers.

Ploiești

5 €

Pitești

5 €

Brașov

10 €

Rm. Vâlcea

10 €

Constanța

12 €

Craiova

12 €

Galați

12 €

Sibiu

15 €

Brăila

12 €

Tg. Mureș

15 €

Bacău

15 €

Cluj

17 €

Iași

17 €

 

 

Cuvinte cheie: circuit autocar grecia; circuit avion grecia; circuit zakynthos; misterele peloponezului si farmecul ionicelor; circuit zakynthos mai; circuit grecia iunie; circuit zakynthos ctombrie; manastirea rila; meteora; atena; cap sounion; corint; micene; epidaurus; sparta; olympia; zakynthos;

Pentru acest hotel e posibil sa fi aparut si alte reduceri. Pentru oferta actualizata va rugam sa ne contactati

Produse asemanatoare

circuit autocar grecia, circuit avion grecia, circuit creta, creta calatorie in insula zeilor, circuit creta aprilie, circuit creta octombrie, manastirea rila, meteora, atena, cap sounion, corint, micene, epidaurus, agios nikolaos, palatul knossos, rethymno, chania

Circuit - Creta Calatorie in Insula Zeilor
Vezi detalii »

circuit autocar grecia, circuit bulgaria grecia, circuit turistic grecia, circuit ecomandat grecia, excursie cu ghid grecia, veliko Tarnovo, manastirea Rila, meteora, termopile, atena, cap sounion, canalul corint, epidaurus, nafplio, micene, delphi, sofia, circuit grecia legendele olimpului

Circuit Grecia - Legendele Olimpului
Vezi detalii »

circuit autocar grecia, circuit avion grecia, circuit zakynthos, misterele peloponezului si farmecul ionicelor, circuit zakynthos mai, circuit grecia iunie, circuit zakynthos ctombrie, manastirea rila, meteora, atena, cap sounion, corint, micene, epidaurus, sparta, olympia, zakynthos

Circuit Grecia Misterele Peloponezului si Farmecul Ionicelor
Vezi detalii »