Cauta

Newsletter

Circuit Macedonia - Taine si savori Balcanice

Circuit Macedonia - Taine si savori Balcanice

Statiuni:

  • Toate statiunile, Macedonia

Tipul vacantei: Circuit
Tematica vacantei: Cultural
Modalitate transport: Autocar

 

 

 

 

 

CIRCUIT MACEDONIA - Taine și savori Balcanice

 


5 zile: Veliko Tarnovo – Sofia – Skopje – Gorno Nerezi – Canionul Matka – Parcul National Mavrovo – Ohrid – Pristina – Manastirea Rila

 

 

DATA DE PLECARE 2019:  01.05; 10.06; 03.07; 19.08; 17.09; 12.10; 04.11

 

 

Program

Ziua 1. București – Veliko Tarnovo – Sofia - Skopje

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Nici nu ne-am obișnuit cu verdele dealurilor bulgărești care domină peisajele câ şi ajungem la Veliko Târnovo. Orașul bulgăresc pare desprins din cărțile de povești, așa că, decidem să îi explorăm farmecul. Fosta Capitală bulgară ne întrece toate așteptările: Cetatea Tsarevo domină înălțimile, iar în oraș ne încântă străduțele și casele cu aerul lor medieval. Cafenele și restaurante primitoare ne fac cu ochiul la fiecare colț de stradă. Noi însă avem de văzut Monumentul Asăneștilor, Casa Sarafkina – Muzeul Etnografic, Catedrala din Veliko Tarnovo, Biserica Fortificată a celor 40 de Sfinți Martiri, Biserica Sfinților Petru și Pavel.

Traseul nostru continua spre  Sofia, capitala Bulgariei, fiind adesea ignorată de călători, care fie se grăbesc spre țărmurile albastre ale Mării Egee, fie au impresia că aici nu prea se întâmplă mare lucru și că nu merită osteneala. Iată cât de tare greșesc, pentru că Sofia este un oraș vibrant cu istorie bogată, cu puzderie de clădiri istorice, lăcașuri de cult spectaculoase, muzee interesante, străzi cu magazine și cafenele îmbietoare și parcuri superbe.  Ne oprim în apropierea celui mai animat bulevard din Sofia, Bulevardul Vitosha și pornim la pas printre magazine de designeri în căutare de chilipiruri. Ajungem la Catedrala Sveta Nedelyace ne impresionează cu domurile sale rotunde în stil bizantin. În contrast total, mica biserică Sveti Georgi (Rotunda), ridicată în sec. IV d.C. apare ca o miniatură. O altă biserică a dat numele Capitalei, Biserica Sf. Sofia, aceasta fiind una dintre cele mai vechi biserici, subsolul ei găzduind o veche necropolă și vestigii ale altor patru biserici. Continuându-ne periplul, vom remarca faptul că în Sofia alternează vechiul și noul, monumente sovietice și vestigiile medievale. Mai putem vedea superba clădire a Moscheii Banya Bashi și am putea încheia vizita cu Muzeul Comunismului, ticsit cu exponate și statui ai fruntașilor comuniști și sovietici însă instinctul de conservare ne dă alarma… E timpul să ne retragem pentru o gustare.

Moment de răgaz:

Se știe, castraveții bulgărești sunt notorii și nu fără motiv. Însă, de data asta vom încerca ceva care conține mult mai multe calorii. Localul se numește Rakia Raketa Bar, iar ambientul pare desprins din anii ’70-’80, cu articole de ziare vechi înrămate, portretul lui Yuri Gagarin în costum de cosmonaut privindu-ne victorios… Dar să trecem la lucruri mai serioase. Din meniu am ales Costita de porc Raketa la cuptor, rumenit cu sos de miere, servit cu garnitură de cartofi la cuptor și, cum altfel, cu salată de castraveți murați, autentic bulgărești. Un deliciu copios.

Parasimi capitala Bulgariei si ne indreptam spre Macedonia. Ajungem in cursul serii in Skopje. Cazare la hotel in Skpoje.

Ziua 2. Skopje – Gorno Nerezi – Canionul Matka

Dimineața, ne delectăm la micul dejun cu primele savori macedonene. Apoi pornim să explorăm Skopje, un oraș care a fost aproape complet distrus de un cutremur devastator în 1963. Clădirile noi și statuile moderne prezente în număr mare sunt parte din programul urbanistic guvernamental de reconstrucție și amenajare a Capitalei, Skopje 2014. Explorăm misterioasa fortăreață Kale și Podul de Piatră, ajungem la Casa Memorială a Maicii Tereza, în Piața Macedoniași la statuia lui Alexandru cel Mare, cât și la Moscheea Mustafa Pasha, cu al său candelabru impunător cu peste 100 de becuri.

Ne plimbăm prin Vechiul Bazar, pe alei înguste pavate cu piatră cubică și flancate de sute de tarabe de lemn peste care plutește o mireasmă de ceai aromat și delicii savuroase care sfârâie pe grătare.

Dupa amiaza va propunem un program optional spre Canionul Matka. Prima oprire va fi in  satul Gorno Nerezi,situat în apropiere de Skopje. Principala atracție a locului este Biserica Sf. Pantelimon, încă înconjurată de vechile clădiri și zidurile mănăstirii. Așa cum se poate vedea si în inscripția de pe poarta principala, mănăstirea și biserica mică au fost construite în 1164 prin ordinul lui Alexius Angelus Comnenus. După ce ne-am încântat privirile cu minunatele fresce, printre cele mai înalte realizări în arta bizantină existentă, continuăm drumul spre Canionul Matka, un defileu săpat de râul Treska și una dintre cele mai populare destinații în aer liber din jurul orasului Skopje.Întins pe o suprafață de peste 5.000 de hectare,  oferă vizitatorilor  șansa de a admira peșteraVrelo cu lacurile ei subterane. Zona canionului este cea mai populară destinație macedoneana  pentru rafting și plimbări cu caiacul. Dar găsim aici si un complex bogat de clădiri medievale, inclusiv biserici, mănăstiri și rămășițe ale unei cetăți (orașul medieval Matka), precum și natură autentică, reprezentată de multe specii endemice de plante și animale.

In cursul serii ne intoarcem in Skopje cu un album impresionant de impresii și momente surprinse cu aparatele foto. Suntem pregatiti de o noua aventura. Cazare in Skopje.

Ziua 3. Parcul National Mavrovo - Ohrid

Mic dejun. Azi va propunem sa exploram  un ținut fermecător - Parc Național Mavrovo. (program optional).  Călători din întreaga lume sunt captivați de peisajele cu ape azurii care îți taie respirația. Mavrovo reprezintă unul dintre cele mai atractive centre turistice din Macedonia și unul dintre cele mai vechi parcuri naționale din Europa. Este renumit pentru pădurile extinse de fag, pajiștile alpine, râurile și marea varietate de specii. Parcul găzduiește de asemenea cel mai înalt vârf al Macedoniei, Korab (2764m).  Un punct de interes îl constituie bisericaMânăstirea Jovan Bigorski, cu impozantul său turn de apărare.

Apoi plecăm la Ohrid. Fondat acum peste 2400 de ani, orașul Ohrid are o bogăție de patrimoniu și astăzi este un important centru cultural și spiritual. Atât orașul, cât și lacul au fost înscrise pe lista Patrimoniu Mondial UNESCO înca din 1980. Lacul Ohrid este unul dintre cele mai vechi lacuri din lume, aproximativ 4 milioane de ani. În jurul lacului există aproximativ 365 de biserici, mănăstiri și alte locuri religioase. Începem cu un tur al orașului Ohrid, care include vizitarea cetatii Tsar Samuelși amfiteatrul roman pentru vederi panoramice senzaționale. Continuam cu  monumentul Sf. Chirilși Metodiu, Biserica Sf. Sofia, Galeria de Efigiiși Cetatea Samuel.Nu plecăm din Ohrid fără a face o plimbare prin bazarul orașului, care ascunde o surpriză pentru vizititatori, istoricul copac Chinar, vechi de peste1.000 de ani. Vechiul Bazar din Ohrid este unul dintre cele mai pline de viață locuri ale orașului Ohrid, mai ales in așa-numitele “zile de piață”, unde numeroși clienți, pot cumpăra diverse obiecte fabricate manual, vechi instrumente muzicale macedonene și faimoasa broderie dar și produse alimentare.

Moment de răgaz:

Bucătăria tradițională macedoneană combină caracteristicile balcanice și mediteraneene, moștenite în mare parte din gusturile turcești care au predominat  de-a lungul multor secole de dominație otomană. Va recomandam Burek-un tip de plăcintă popular în întregul fost Imperiu otoman. În Macedonia, burek este făcut din straturi de aluat gros, alternând cu straturi de alte umpluturi într-o tavă circulară de copt și acoperită cu un strat de aluat. Umpluturile sunt carne tocată, brânză albă, spanac.

Gustati si Mastika,, initial o băutură făcută din rășina copacului mastic. Este considerata  băutura națională a Republicii Macedonia care conține 45% alcool si care  are un gust fierbinte, nu diferit de cea de  brandy și este de obicei făcută din struguri, stafide, prune sau smochine. Se serveste cu gheață și se bucură de Meze (selecție de aperitive sau mâncăruri mici).

In cursul serii ne intoarcem la Skopje pentru cazare la acelasi hotel. Am bifat si azi o zi frumoasa plina de locuri deosebite. Ce aventuri ne mai asteapta ziua urmatoare? Abia asteptam sa descoperim impreuna!

Ziua 4. Pristina /Kosovo

Asa cum anticipam azi va fi o zi extrem de interesanta. Va propunem un program optional in Kosovo cea mai nouă țară a Europei, partial recunoscuta, situată chiar în inima Balcanilor (accesul se face pe baza de pasaport valabil 6 luni de la data intrarii in Kosovo). Este un ținut fascinant, care te îmtâmpină cu zâmbete, orășele muntoase fermecătoare și peisaje superbe. Trecem frontier in Kosova si inainte de a ajunge in capitala Pristina, ne oprim să vizităm splendida mănăstire Gracanica, un simbol al

stilului bizantin care și-a câștigat locul în patrimoniul UNESCO. De aici, Pristina este la o aruncătură de băț, vorbind desigur la figurat… Admiram pe rand :  Catedrala Maica Tereza, Universitatea, Biblioteca Națională, Piața Scanderbeg și admirăm autenticul bazar vechi, cât și moscheele din împrejurimi. Ne oprim pentru a mânca de prânz și

Moment de ragaz:

Bucurați-vă din plin de atmosfera unică la una dintre cafenelele de aici și nu uitați să încercați cel puțin un preparat traditional. Restaurantul  “Sokoli i Mirusha”,  a fost dintotdeauna un local mereu la moda, asta în principal pentru că aici au loc concerte live de jazz în fiecare seară. Restaurantul poartă denumirea baletului omonim compus de Akil Mark Koci (de origine Kosovară). O combinatie interesanta este meniul care cuprinde supa de ardei rosu  si la felul al doilea piept de pui cu sos de spanac. Meniul trebuie udat cu  “dunia”un interesant rachiu de gutui.

Dupa masa de pranz, pornim spre „capitala culturală” a  tarii - Prizren. Pitorescul oraș are un patrimoniu impresionant. Vedem Podul de Piatră, biserica medievală Sf. Gheorghe, Moscheea Sinan Pașa, dar și hammamul și zona comercială, plină de viață.

In cursul serii ne intoarcem la hotelul nostru din Skopje cu  o imagine cu totul diferita despre Kosovo. Cazare la același hotel în Skopje.

Moment de răgaz: (program optional)

Seara mai rămîne timp să ne înfruptăm din preparatele supra-calorice, dar extrem de gustoase ale bucătăriei macedonene, și să ciocnim paharele pline derakija (rachiu) sau variantele sale mai fanteziste cu diverse arome precum cea de gutui, caise sau nuc. Ar fi păcat să nu gustăm din “Moussaka” un preparat  de vinete specific în Balcani și Orientul Mijlociu. Versiunea macedoneană a acesteia cuprinde în mod tradițional câteva straturi de miel măcinat  sau carne roșie, vânătă feliată și cartof (ingredientele opționale includ: roșii, ardei grași).Si la asemenea festin se asorteaza de minune  un pahar de vin rosu autentic. Hai să ciocnim cupele, să schimbăm impresii și să legăm prietenii noi.

Ziua 5. Skopje – Sofia – Manatirea Rila – București

Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat și ne îndreptăm spre țară. Mai întăi traversăm Bulgaria și ne oprim pentru o scurtă vizită în Sofia. Trebuie neaparat sa  pășim în impunătoarea catedrală Alexandr Nevski, ridicată în stil neobizantin în perioada 1904-1912 pentru a sărbători eliberarea de sub dominația otomană. Cupola are o înălțime de 45 m, iar turnul clopotniței o înălțime de 53 m. Interiorul este decorat cu marmură italiană policromă iar la baza cupolei este înscris cu litere de aur textul rugăciunii “Tatăl nostru”. Urmatoarea noastră oprire va fi  la Mânăstirea Rila, cea mai mare mănăstire ortodoxă din Bulgaria, construită în anul 927. Încadrată spectaculos de păduri seculare, zidurile mănăstirii se dezvăluie ca după un voal verde-străveziu cu câteva clipe înainte de a ne opri. Viața monahală are asupra noastră un efect hipnotic. Liniștea este elementul dominant. În muzeul mânăstirii putem vedea Crucea lui Rafail, o cruce sculptată în lemn cu niște detalii splendide. Ne continuăm apoi drumul spre București via Ruse. Sosire seara in Bucuresti in functie de trafic si formalitatile vamale.

A

B

C

D

PELLERIN   PLUS

BEST DEAL

Reducere 80 €

PROMO

Reducere 50

STANDARD +

Reducere  20  €

175

+ 55 € ( transport  autocar)=

230 euro

95

+ 55 € (transport  autocar)=

150 euro

125

+ 55 € (transport  autocar)=

180 euro

155

+ 55 € (transport  autocar)=

210 euro

pret de persoana in camera dubla

 

ü  Oferta valabila pentru primele locuri in autocar;

ü  Avans  25% la inscriere;

ü  Diferenta de plata pana la  21 de zile inainte de data plecarii;

ü  GRATUIT  - PELLERIN CLUB CARD , avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.

ü  GRATUIT  excursia  Gorno Nerezi si Canionul Matka;

ü  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

ü  ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

 

ü  Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;

ü  Plata integrala la inscriere;

ü  Nu se accepta modificari sau anulari.

ü  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

ü  ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

 

ü  Avans  50% la inscriere;

ü  Diferenta de plata cu 60 de zile inainte de data plecarii;

ü  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

ü  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

ü  Oferta este valabila pana la  28.02.2019.

 

ü  Avans 25 % la inscriere;
Diferenta de plata cu 21 zile inainte de data plecarii;

ü  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

ü  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

ü Oferta este valabila pana la 30.04.2019.

suplimente &reduceri

·    Supliment de single 45 €

·    Reducere a 3-a persoana in camera  10 €.

·    Reducere copil  6-12 ani  - 15 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

 

PREŢUL INCLUDE

• transport cu autocar climatizat;
• 4 nopți de cazare la hotel de 2-3*
• 4 mic dejun;
• ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.


 

BONUSURI

• transferuri din țară conform programului.
• NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru posesorii de PELLERIN CLUB CARD
• Reducere 10% la achitarea din tara a 3 excursii opționale pentru posesorii de card PELLERIN CLUB CARD.


 

OPȚIONAL

• Gorno Nerezi si Canionul Matka 15 €/pers. ;
• Parcul National Mavrovo si Ohrid 30 €/pers. ;
• Kosovo 35 €/pers. (Atentie este necesar pasaport valabil minim 6 luni de la data intrarii in Kosovo);
• Seara traditionala in Skopje 25 €/pers.


 

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ

• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile opționale pentru minim 30 de persoane;


 

SUPLIMENTE & REDUCERI

• Supliment de single 45 €
• Reducere a 3-a persoana in camera 10 €.
• Reducere copil 6-12 ani - 15 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

 

 

Punctele de Imbarcare CONTRA COST:

PLOIEŞTI                 5 € / sens/ pers.                  

BRAŞOV                  10 € / sens/ pers.

CONSTANŢA          12 € / sens/ pers

GALAŢI                    12 € / sens/ pers.

BRĂILA                    12€ / sens/ pers.

FOCŞANI                  10 € / sens/ pers.

BUZĂU                     10 € / sens / pers.

BACĂU                     15 € / sens / pers.

IAŞI                           17 € / sens / pers.

PITESTI                     5 € / sens / pers.

RM. VALCEA           10 € / sens / pers.

CRAIOVA                 12 € / sens / pers.

SIBIU                       15 € / sens / pers.

CLUJ                         17 € / sens/ pers.

TG. MURES             15 € / sens / pers.

Pentru transferurile din tara turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.

Cuvinte cheie: circuit macedonia; circuit 5 zile; circuit autocar macedonia; macedonia taine si savori balcanice; circuit autocar 5 zile macedonia; oferta speciala circuit macedonia;

Pentru acest hotel e posibil sa fi aparut si alte reduceri. Pentru oferta actualizata va rugam sa ne contactati

Produse asemanatoare

circuit albania, circuit autocar albania, circuit ieftin albania, oferta avantajoasa circuit albania, circuit recomandat albania, circuit albania 9 zile

Circuit Albania - Paradisul secret al Europei
Vezi detalii »

circuit albania corfu, circuit autocar albania, circuit autocar albania grecia, circuit ieftin albania, oferta avantajoasa circuit albania, circuit recomandat albania, circuit albania 9 zile, circuit complet albania

Circuit Albania si Insula Corfu
Vezi detalii »

circuit cu autocarul, circuit balcani, circuit din brasov cu autocarul, circuit serbia, circuit bosnia si hertegovina, circuit croatia, circuit muntenegru, circuit albania, circuit macedonia, circuit kosovo, circuit bulgaria

Circuit Balcani
Vezi detalii »