Cauta

Newsletter

Circuit Turcia de Est

Circuit Turcia de Est

Statiuni:

  • Istanbul, Turcia

Tipul vacantei: Circuit
Tematica vacantei: Cultural
Modalitate transport: Avion

 

 

 

 

 

Turcia de Est
 

 

12 zile: Istanbul – Ankara – Safranbolu - Amasya – Trabzon – Mănăstirea Sumela
Lacul Van -Dogubeyazit – Kars

 

 

DATE DE PLECARE 2019: 21.05*; 20.06; 18.07; 13.08; 24.09*
 

Program

 Ziua 1. București–Istanbul: Palatul Topkapî, Sf. Sofia, Moscheea Albastră
Prezentare în Aeroportul Bucuresti Otopeni pentru zbor spre Istanbul. Dupa aterizare, îmbarcare în microbuzul de transfer pentru deplasare la hotel. Pornin în aventură noastră pe meleagurile Turciei şi mergem la pas spre Sultanahmet, vechiul oraș Constantinopole. Priveliștea te fură oriunde te-ai întoarce, palate monumentale, minarete silfide ce brăzdează norii incită privirea. Vechea reședință a sultanilor otomani, Palatul Topkapî, (astăzi muzeu) este primul obiectiv unde intrăm. Complexul cuprinde mai multe clădiri care aveau fiecare un rol bine definit în viața opulentă la curtea sultanului și grădini luxuriante prin care odinioară se plimbau concubinele regale însoțite de eunuci. În muzeu, într-o companie selectă, se află expusă și sabia lui Ștefan Cel Mare, alături de Toiagul lui Moise, turbanul lui Avraam (Abraham) și cel al lui Iosif (Jusuf).
La doar câteva minute de mers, ajungem la Catedrala Sf. Sofia (Aya Sofya) reper istoric, religios și cultural, capodoperă arhitecturală ce atrage milioane de vizitatori în fiecare an.
Apoi, pașii ne îndrumă spre Moscheea Albastră, cel mai fotogenic edificiu al Turciei. Monument și loc de rugăciune deopotrivă, moscheea și-a câștigat renumele după mozaicul superb, predominant albastru, fiind considerat un simbol al Turciei. Domurile sale în cascadă și cele 6 minarete zvelte îl fac unic în toată lumea islamică. La cateva minute de mers descoperim Hipodromul, construit de împaratii bizantini, astăzi parc, unde admirăm Obeliscul Egiptean, Fântâna lui Wilhelm II, Coloana Șerpuită și Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Loc de poze si…
Moment de răgaz:
Istanbul și-a câștigat renumele de capitală a savorilor orientale, a gusturilor si deliciilor ce-ți lasă gura apă. Așa că, ne lăsăm ghidați spre un restaurant local cu meniu tradițional turcesc din care nu vor lipsi kebabul, ayran-ul și baclavalele, după care ne retragem la hotel.
Seara ne prinde pe mare, în Strâmtoarea Bosfor, fiind pasageri pe un vas de croazieră. Ai ocazia să admiri impunătoarele palate și moschei din Sultanahmet, frumoasele clădiri de pe cele două maluri și raidul de bărci de pescari care ies în larg spre Marea Marmara pentru alte capturi îmbelșugate. Ne întoarcem la hotel. (Cazare în Istanbul).

 Ziua 2. ISTANBUL – Insula Buyukada (Insula Prințului)
Turul insulei începe după micul dejun. Faceți o croazieră pe Marea Marmara până la Insulele Prințului, acum un loc popular, cu plaje nisipoase și frumoase, case vechi de lemn otomane. Faceți un tur de relaxare pe străzile liniștite, înguste ale insulei, cu trăsuri trase de cai. Veți avea timp să vă relaxați sau să explorați în timpul liber. Prânzul este, de asemenea, inclus la un restaurant local.

 Ziua 3. Istanbul - Lacul Abant – Safranbolu
Dimineața suntem întâmpinați cu un delicios mic dejun, apoi plecăm spre regiunea nord-estică a Turciei, neexplorată suficient și care are un farmec rural ce merită descoperit. Drumul nostru urmează relieful capricios al nordului Turciei și se îndreaptă spre Lacul Abant. Oprim la malul întinderii de apă și poposim la un restaurant ca să ne reîncărcăm bateriile. Apoi, de acolo, ne așternem la drum spre pitorescul oraș Safranbolu, al cărui centru istoric a fost înregistrat în patrimoniul UNESCO. Orașul a înflorit începând din secolul XVII, în perioada otomană devenind un important centru pentru negoț. Străduțele pavate șerpuiesc printre superbele case și conace care mai păstrează patina timpurilor îmbelșugate de odinioară. În prezent multe dintre ele au fost transformate în cafenele, restaurante și hoteluri cochete. Este o încântare plimbarea până la bazarul din Safranbolu, ticsit de tarabe ale artizanilor locali, ateliere tradiționale de marochinărie și pâslă, tarabe cu țesături și dantele tradiționale. Nu lipsesc nici bine-cunoscutele delicii dulci. Merită câte o oprire și la vechiul han, Cinci Hodja Caravanserai, la baia comună Cinci Hodj și Casa Kaymakamlar. Fermecați de geometria și culoarea arhitecturii tradiționale, rătăcim în continuare pe străzile pietruite până zărim minaretul Moscheii Köprülü Mehmet Paşa. (Cazare in Safranbolu)

Moment de răgaz:
Dezvăluim un mic secret pentru pasionații de shopping: pe aleile din jurul moscheii se înșiră boutiquri ticsite de genți și încălțăminte din piele, eșarfe, baticuri cu imprimeuri superbe, suveniruri și alte obiecte artizanale lucrate cu mare atenție de meșterii locali.
Poate ar fi momentul să facem un mic popas și la Caravanserai-ul Cinci Hani (vechiul han, astazi hotel, era locul de oprire a caravanelor comerciale care porneau de la malul Mării Negre spre Orientul Mijlociu). În cafeneaua de la parterul hotelului savurăm o ceașcă de ceai sau cafea, după bunul plac, apoi ne tragem sufletul. Înainte de cină respirăm aerul curat și facem planuri pentru următoarea zi.

 Ziua 4. Safranbolu – Ankara
Ne indreptam spre Ankara, traversand peisajul auster al podisului anatolian urmărind formațiunile stîncoase sterpe din depărtare. Ajungem în Ankara. Capitala Turciei de astăzi contrastează puternic cu grandoarea și opulența Istanbulului, unde au lăsat urme ostentative două dintre cele mai mari imperii ale istoriei. Ankara, vechiul Ancyra, ne încântă cu monumente din epoca romană precum Coloana lui Iulian, ruinele Termelor Romane și Templul lui Augustus. Apoi vizităm Moscheea Haci Bayram Camii și spectaculoasele ziduri ale Cetății Kale din perioada otomană. La începutul secolului XX, părintele fondator al Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk (1881-1938), a dispus mutarea centrului guvernamental și administrativ al țării în Ankara. Atracția principală din Ankara este o reprezentare fidelă a caracterului lui Ataturk, Complexul muzeal și Mausoleul Mustafa Kemal Ataturk. Pe lângă mausoleu, complexul mai cuprinde un muzeu dedicat vieții lui Ataturk, Calea Onoarei flancată de leii hitiți, și un platou imens întitulat Curtea Onoarei. (Cazare in Ankara).


 Ziua 5. Ankara - Hattusa - Amasya
Azi pornim spre Hattusa, fosta capitală a statului antic al poporului hitit, Imperiul Hitit. Hitiții erau un popor indo-german semi-european, ce au sosit pe Marea Neagră la nord de Anatolia, la începutul secolului al XVIII-lea î. Hr. După un război cu egiptenii, aceștia au făcut un tratat de pace scris pe plăcuțe de lut, fiind primul tratat de pace din lume la care au luat parte și femei. Următoarea vizită va fi la Yazilikaya, ruinele unui templu în aer liber, dedicat zeului și zeiței poporului hitit. Pornim apoi spre Hattusas, ruinele marelui templu și ale orașului. Vizităm palatul de vară al hititilor, apoi ne îndreptăm spre Alacahoyuk, prima capitală a civilizatiei Hatti. După amiază, mergem la Amasya, cunoscută ca fiind locul natal a filozofului, geografului și istoricului Strabo. Localizată pe malul râului Yesilirmak, localitatea are o istorie de 3000 de ani. În cetate vom putea vedea canale de apă vechi de 2000 de ani, poduri vechi de 1000 de ani, un palat otoman și un pasaj subteran secret. Cină și cazare în Amasya.

 Ziua 6. Amasya - Samsun – Ordu - Giresun - Trabzon
După ce luăm micul dejun vom porni din nou la drum, pentru că mai avem multe descoperiri de făcut. Ne așteaptă Samsun, unul dintre cele mai mari orașe din nordul Turciei, cu muzeul său arheologic și peisajele care îți taie răsuflarea. Muzeul a devenit celebru mai ales pentru podeaua din mozaic, care reprezintă o adevărată operă de artă. Miezul zilei va avea un program liber, moment ideal pentru a servi un prânz în cadrul restaurantelor din Samsun, opțional. Imediat după aceea, vom porni spre Ordu și ne vom bucura pe tot parcursul drumului de o combinație perfectă de vegetație și peisaje impresionante împletite perfect cu imaginea Mării Negre. Odată ajunși în Ordu, vom merge să vizităm o biserică maiestuoasă, ridicată de Farnakes I, un rege pontic, care a fost folosită de-a lungul timpului pe post de templu. Vom ajunge apoi pe culmea Boztepe a orașului Ordu de unde putem admira, de la o înălțime de 485 de metri, panorama întregii urbe turcești. Ne continuăm drumul spre Giresun, oraş situat pe o peninsula stâncoasă. Portul Giresun exporta lemn si alune, iar atractiile orasului includ vechiul castel Giresun din centrul oraşului şi insula Giresun pe care se află ruinele templului luptătoarelor amazoane. Seara ajungem la Trabzon. Cazare şi cină la hotel.

 Ziua 7. Trabzon
După ce luăm micul dejun, începem vizita noastră în Trabzon, oraș ce a rămas sub suveranitatea Imperiului Roman de Est (numit mai târziu Imperiul Bizantin), după divizarea imperiului în secolul al IV-lea. Aici s-a născut însuși Suleyman Magnificul, cel care a făcut istorie nu doar în viața reală, dar și în seriale de televiziune, difuzate pe întreg mapamondul. Trabzon a fost considerat a fi centrul imperiului creat de creștini în secolul al XIII-lea, când au fost ridicate cele mai multe și cele mai frumoase lăcașuri de cult din zonă, inclusiv incredibila Hagia Sophia. Cunoscută și sub numele de Sfânta Sofia, construcția a fost transformată în moschee, după asediul otoman din 1461, ca mai apoi să devină un impresionant depozit de arme al turcilor și un spital în care era tratată febra tifoidă. Astăzi, ea are rolul de muzeu și atrage ca un magnet turiști din întreaga lume, mulțumită frescelor superbe care îi îmbracă pereții. Privirile ne sunt atrase de Moscheea Gulbahar Hatun, Castelul și Conacul Ataturk, așezate întrun peisaj pitoresc fermecător, pe coama unui deal. Vizităm Moscheea Ortahisar, o catedrală plasată în vechiul oraș. Seara cină şi cazare la hotelul din Trabzon.

 Ziua 8. Trabzon – Mănăstirea Sumela – Peştera Karaca – Erzurum
Azi vom vizita Mănăstirea Sumela, situată chiar la poalele unei stânci abrupte, lăcașul de cult este una din cele mai mari atracții ale zonei, fiind situată la o altitudine de 1.200 de metri și la 62 de kilometri de orașul Trabzon. Legenda spune că mănăstirea a fost ridicată în anul 386, după ce doi preoți, Barnaba și Sofronie, au găsit o icoană a Maicii Domnului pictată de însuși apostolul Luca într-una dintre peșterile muntelui. Până în 1923, aici au locuit monarhi greci, ca mai apoi mănăstirea să revină în exclusivitate turcilor.
Pornim mai departe prin Munții Zigana (Alpii Pontici) pentru a ajunge la Peștera Karaca, considerată a fi printre cele mai frumoase peșteri din Turcia, datorită culorilor și formațiunilor sale impresionante. Drumul ne duce în continuare spre Erzurum prin Bayburt. Cina și cazare în Erzurum.

 Ziua 9. Erzurum – Lacul Van
Continuăm călătoria spre Van, un oraș ale cărui temelii au fost puse în secolul al XIII-lea Î. Hr., odată cu venirea hurriților, apoi a hittitilor, uraartienilor, perșilor, armenilor, macedonilor, romanilor și în secolul al XI-lea a turcilor. De aici, mergem să vizităm cel mai reprezentativ vestigiu al arhitecturii armene – Biserica Sfintei Cruci de pe insula Akdamar, singura cladire care a ramas intreaga dintre toate palatele armene. Ea a fost construita intre anii 915 si 921, la ordinul regelui Gagik Archruni, in apropierea palatului acestuia. Pe ruinele aflate acolo pot fi vazute inscriptii aflate pe structurile de piatra. Pe peretii Bisericii Sfintei Cruci se gasesc si imagini cu scene din Noul Testament, fiind o minune modul in care ele s-au pastrat de-a lungul timpului. Lacul si imprejurimile sale sunt locuri care merita vizitate si explorate de cei care doresc aventura si vor sa viziteze locuri pline de mister. Foarte aproape de granița cu Iran, vizităm Castelul Hosap și Cetatea Urartiană. Cină și cazare la hotel în zona Van.

 Ziua 10. Van – Dogubeyazit - Erzurum
Dimineața plecăm din Erzurum şi urmăm Drumul Mătăsii ce ne conduce spre Dogubeyazit. La granița cu Iranul, vom vedea un loc numit Crater și Muntele Ararat. Multă lume crede că aici s-ar afla pierdută de milenii Arca lui Noe, însă până azi, nimeni nu a găsit rămășițele acesteia, deși căutările continuă. Ne oprim la Palatul Ishak Pasa, un complex ce include o moschee, o fortăreață și un palat care avea câte o cameră pentru fiecare zi a anului. Aici vom vedea şi rămășițele lui Eski Bayazit și ale orașului Urartian vechi de peste 1000 de ani î. H. Pe seară ajungem în Erzurum. Cină și cazare la hotel.

 

 Ziua 11. Erzurum - Kars
Mic dejun. Vă propunem o excursie opţională la Kars, oraș pitoresc, situat în nord-estul Turciei, în apropiere de râul cu același nume. Istoria sa tulbure se leagă de perioade de dominație armeană, romană, selgiucă, mongolă și rusă, printre altele. Începând cu anul 1921, acesta a revenit Turciei, și reprezintă astăzi un mix deosebit de naționalități, culturi și religii. Privirea ne este atrasă de castelul de pe deal, care oferă o panoramă incredibilă asupra întregului oraș. Zidurile castelului datează din secolul 12, și sunt încastrate pe alocuri cu cruci armenești. Totuși, castelul în sine a fost construit cu mult timp înainte. Puţin mai jos de castel găsim Biserica Armenească a Sfinților Apostoli, ridicată în secolul 11. Cupola acesteia este decorată cu 12 statui, câte una pentru fiecare apostol. În a doua jumătate a secolului 16, a fost transformată în moschee, apoi, la sfârșitul secolului 19, în biserică ortodoxă. Din 1993, biserica a redevenit moschee. Un alt loc pe care merită să îl vizităm este podul de piatră Taşköprü, peste râul Kars. Acesta a fost construit în 1579 din bazalt, la ordinul lui Lala Mustafa Pașa, Marele Vistier al Sultanului Murad al Treilea. Podul original a fost dărâmat de inundații și reconstruit la începutul secolului al XVIII-lea. Seara întoarcere la Erzurum. Cazare şi cina la hotel.

Experiență: ritm și gusturi tradiționale
Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară Tradițional Turcească“? Ai ocazia să descoperi folclorul autentic din diverse regiuni etnografice ale Turciei, dansurile și ritmurile și costumele specifice, cu obiceiurile de nuntă, dar și cu bucătăria specifică. Iar cireașa de pe tort… O superbă dansatoare orientală va capta toată atenția spectatorilor cu dansul ei exotic și senzual, cu unduiri, vibrații și rotiri, prin care reușește să ne transmită toată magia și exotismul oriental al Turciei. (Opțional)


 Ziua 12 . Erzurum - Agri - Bucuresti
Mic dejun. Hoşçakal, görüşürüz...! (La revedere, pe curând...!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne îndreptăm spre aeroportul din Agri pentru zborul spre Bucureşi via Istanbul.

A

B

C

D

PELLERIN   PLUS

BEST DEAL

Reducere 100 €

PROMO

Reducere 70 €

STANDARD +

Reducere 40 €

395 €

+ 485 € (bilet de avion, transferuri si transport autocar)=

880 euro

295 €

+ 485 € (bilet de avion, transferuri si transport autocar)=

780 euro

325 €

+ 485 € (bilet de avion, transferuri si transport autocar)=

810 euro

355 €

+ 485 €(bilet de avion, transferuri si transport autocar)=

840 euro

pret de persoana in camera dubla

ü  Oferta valabila pentru primele locuri in autocar;

ü  25 % avans la inscriere;

Diferenta de plata cu 21 de zile  inainte de data plecarii;

ü  GRATUIT - PELLERIN CLUB CARD , avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.

ü  GRATUIT excursia la Kars

ü  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

ü  ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

ü  Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;

ü  Plata integrala la inscriere;

ü  Nu se accepta modificari sau anulari.

ü  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

ü  ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

ü  Avans 50% la inscriere;

ü  Diferenta de plata cu 60 de zile inainte de data plecariil

ü  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

ü  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

ü  ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

ü  Oferta este valabila pana la 28.02.2019

ü  Avans 25 % la inscriere;

Diferenta de plata cu 21 zile inainte de data plecarii;

ü  Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

ü  Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

ü  Oferta este valabila pana la 30.04.2019

suplimente &reduceri

·    Supliment de single 135 €

·    Reducere a 3-a persoana in camera 20 €.

·    Reducere copil  6-12 ani  -  35 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

PREŢUL INCLUDE

• Bilet de avion Bucureşti – Istanbul şi Agri – Bucureşti via Istanbul;
• transport cu autocar climatizat;
• 11 nopti de cazare la hotel de 3- 4*
• 11 mic dejun;
• 7 cine la hotelurile din Amasya, Trabzon, Erzurum, Van;
• Transfer aeroport – hotel - aeroport;
• Ghid local în Istanbul
• croazieră pe Bosfor;
• gustare tradițională (kebab, ayran și baclavale) în ziua 1
• ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu
.


BONUSURI:

• transferuri din țară conform programului;
• NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru posesorii de PELLERIN CLUB CARD;
• Reducere 10% la achitarea din tara a 3 excursii opționale, pentru posesorii de card PELLERIN CLUB CARD.


OPȚIONAL

• Insula Prinţului - 40 € /pers
• Excursie Kars – 40 € /pers.
• Seara traditionala turceasca 35 €/ pers.

 

NOTA:

• Pentru datele 21.05* si 24.09*, programul se va desfasura in sens invers, avand inclus biletul de avion Bucuresti – Agir via Istanbul si retur Istanbul - Bucureşti.


NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ

• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile opționale pentru minim 30 de persoane;
• Transportul în Istanbul și la obiectivele turistice.

 

SUPLIMENTE & REDUCERI

• Supliment de single 135 €
• Reducere a 3-a persoana in camera 20 €.
• Reducere copil 6-12 ani - 35 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti;

 

Cuvinte cheie: circuit turcia; turcia 12 zile; circuit turcia de est; istanbul; ankara; safranbolu; amasya; trabzon; manastirea sumela; lacul van; dogubeyazit; kars br;

Pentru acest hotel e posibil sa fi aparut si alte reduceri. Pentru oferta actualizata va rugam sa ne contactati

Produse asemanatoare

circuit turcia, circuit cappadokia, circuit avion, circuit ieftin turcia, circuit, circuite turistice reduceri early booking, circuite cappadocia

Circuit Turcia Cappadokia Patria Dervisilor Rotitori
Vezi detalii »

circuit istanbul avion, reduceri circuit turcia, circuit avion turcia istanbul, reduceri early booking circuit istanbul, oferta circuit avion istanbul, oferta speciala istanbul

Circuit Istanbul, capitala savorilor si experientelor orientale
Vezi detalii »

marele tur al turciei, circuit turcia 16 zile, istanbul, ankara, amasya, trabzon, erzurum, kars, muntele ararat, lacul van, urfa, muntele nemrut, goreme, uchisar, konya, antalya

Marele Tur al Turciei
Vezi detalii »