Cauta

Newsletter

Descoperă Ucraina

Statiuni:

  • Toate statiunile, Republica Moldova

Tipul vacantei: Circuit
Tematica vacantei: Cultural
Modalitate transport: Autocar

  • Ziua 1. București – Cernăuţi

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața cu destinația Cernăuți, denumit și Mica Vienă, datorită farmecului său unic ce contrastează puternic cu majoritatea orașelor ucrainene. Imediat după trecerea frontierei traversăm Codrii Cosminului (unde oastea lui Ștefan cel Mare a învins armata poloneză în bătălia din octombrie 1497) şi ajungem la Cernăuti. Tinerii studenți care umplu orașul, arhitectura Habsburgică și spiritul multicultural fac din acest loc una dintre principalele atracții turistice ale țării. Cazare la hotel în Cernăuţi.

 

  • Ziua 2. Cernăuţi – Hotin – Cameniţa - Liov

La nord-est de Cernăuți, pe malul Nistrului și la marginea parcului național Podilski Tovtry, se află Cetatea Hotin, prima noastră oprire pe ziua de azi. De-a lungul istoriei s-a aflat de mai multe ori sub ocupația Moldovei, fiind câștigată de mai mulți conducători, printre care și Ștefan cel Mare. La foarte mică distanță de Hotin descoperim o cetate chiar mai impresionantă, Camenița, parte a patrimoniului UNESCO și una dintre cele șapte minuni ale Ucrainei. Fortăreața este ridicată pe o insulă a râului Smotrich, în centrul parcului național. Facem un tur panoramic al orașului Camenița și vedem superbele clădiri ridicate între secolele XI și XIX, parte a patrimoniului național. După această vizită ne îmbarcăm din nou în autocar și pornim spre Liov, cel mai important oraș din Vestul Ucrainei, situat foarte aproape de granița cu Polonia. Cazare la hotel în Liov.

 

  • Ziua 3. Liov

Lvov nu se încadrează deloc în tiparul sovietic cu care Ucraina ne-a obișnuit, ci pare mai degrabă înrudit cu Praga sau Varșovia, grație arhitecturii vechi, occidentale și spiritului viu, foarte deschis către turiști. Plecăm să explorăm orașul, începând cu zona centrală veche a acestuia, cea mai frumoasă și mai bogată în atracții culturale. Turul ghidat ne va purta apoi pe lângă cele mai populare obiective din oraș, precum Primăria, Turnul Pulberăriei, Biserica Sf. Nicolae, Opera, Universitatea, Palatul Poștei, Palatul Contelui Pototski, Monumentele Adam Mitzkewitch și al Regelui Danylo, încheind cu Catedrala Latină și apoi întorcându-ne în centrul vechi. După vizite aveți timp liber la dispoziție pentru a vă plimba în centrul orașului, unde veți găsi o mulțime de magazine cu dulciuri și bunătăți fabricate după rețete tradiționale, precum ciocolată, cafea, ștrudele, vișinată și bere artizanală fabricată chiar în Liov. Vă recomandăm să încercați cât mai multe dintre aceste bunătăți, care de asemenea pot fi luate și ca suveniruri pentru cei dragi de acasă. Seara cazare la acelaşi hotel din Liov.

 

  • Ziua 4. Lutsk - Tunelul Dragostei - Fortul Tarakaniv - Kiev

Ziua de azi ne poartă mai întâi la Lutsk, după un drum pitoresc cu peisaje cinematice. Fondat în secolul al XI-lea, Lutsk este centrul cultural al zonei Volyn și impresionează cu arhitectura frumoasă, parcurile șarmante și monumentele istorice. Veți aprecia principala atracție a orașului, Castelul Lubart, care datează din secolul al XIII-lea. În complex se află și Muzeul Cărților, al Clopotelor și mai multe expoziții de artă și arme vechi. Mai departe mergem în cel mai romantic loc din Ucraina de Vest, Tunelul Dragostei. Veți fi hipnotizat de tunelul format de ramurile dese ale copacilor deasupra unei linii de mocăniță încă folosită, dar nu vă faceți griji, vom avea timp pentru fotografii idilice. Continuăm cu un tur al enigmaticului Fort Tarakaniv.

      Complexul abandonat ascunde labirinturi și galerii de piatră, iar ghidul ne va explica detalii despre istoria și legendele acestui loc misterios. Spre seară vom pleca spre Kiev, capitala și cel mai mare oraș al Ucrainei. Cazare la hotel în Kiev

 

  • Ziua 5. Kiev - Pirogovo

Azi avem întreaga zi la dispoziție pentru a explora orașul Kiev, leagănul culturii slavice, un oraș plin de istorie și viață, care astăzi trece printr-o revigorare culturală intensă. Parcă peste noapte, Kievul și-a întors privirea către viitor și s-a lepădat de complexele trecutului. Astfel, pe lângă patrimoniul cultural tradițional slav, Kiev și-a însușit imaginea de capitală modernă europeană, și-a arătat interesul față de arta contemporană și cultura vestică. Turul nostru începe însă în centrul istoric medieval, locul în care s-au pus bazele culturii slave. După masa de prânz continuăm cu Catedrala Sf. Sofia, Catedrala Sf. Mihail, cu imensele sale cupole aurite, ruinele Palatului Prințesei Olga, Poarta de Aur și în final, un loc pe care ucrainenii îl numesc Acropolisul Kievului. După amiaza și seara, toată suflarea orașului iese la plimbare pe Khreshchatyk, bulevardul principal al orașului, locul unde vom găsi cele mai bune cafenele, restaurante și baruri, dar și cele mai atractive magazine cu suveniruri, haine și bijuterii. Aveți timp liber la dispoziție pentru a vă relaxa pe bulevard, sau pe promenada de pe malul Niprului. Opţional vă propunem o excursie opţională la Pirogovo, o localitate în apropiere de Kiev unde este organizat un muzeu al satului, menit să arate turiştilo cum obşnuiau să trăiască localnicii în trecut.  Seara ne retragem la hotelul nostru din Kiev pentru odihnă.

 

  • Ziua 6. Kiev -  Cernigov

       Astăzi continuăm explorarea Kievului, punând accent pe latura modernă a orașului, începând cu celebrul Maydan Nezalezhnosti, locul de adunare al poporului ucrainean, fie că e vorba de sărbători, tragedii, sau revoluții. Aici au avut loc cele mai importante manifestații din ultimul deceniu, precum protestele pentru independență din 1990, Revoluția Portocalie din 2004, apoi sângerosul Euromaidan din 2013-2014. De aici mergem la PinchukArtCentre, una dintre cele mai bune galerii de artă contemporană din oraș, deschisă și finanțată de miliardarul Viktor Pinchuk. Timp liber. Vă propune o excursie opţională la Cernigov, unul dintre cele mai speciale orase ale Ucrainei în cea ce priveşte drumul pelerinilor. Este un oraş situat în Ucraina. Capitala regiunii Cernigov, este situat la nord-est de oraşul Kiev, pe malul râului Desna. Atestat documentar încă din 907 d.Hr., a devenit capitala principatului Cernigov în secolul XI, când s-a construit catedrala. Cernigov şi-a pierdut din importanţă după invazia tătarilor (1239-1240), rămânând un centru provincial minor până în timpurile moderne, când s-a dezvoltat ca nod feroviar. Aici se află Catedrala Episcopala ‚,Sf. Treime” unde se află moaştele Sf. Lavrentie şi Sf. Ier. Teodosie si Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Eleţ.  Seara întoarcere la Kiev pentru cazare la acelaşi hotel.

 

  • Ziua 7. Kiev -  Uman  - Odessa

Astăzi părăsim capitala Kiev și mergem spre sud, pornind în lungul drum spre casă. Obiceiul spune că toate drumurile Ucrainei duc prin Uman, un mic oraș de malul râului Umanka, loc foarte important pentru comunitatea evreiască hasidică, fiindcă aici se odihnește Rabinul Nachman, o personalitate religioasă importantă. După ce vizităm Parcul Sofievka ne suim în autocar și ne continuăm drumul spre Odessa, frumosul oraș de la Marea Neagră și cel mai important port ucrainean. Ajungem târziu, așa că nu vom avea timp pentru un tur organizat, însă vă puteți bucura de această seară făcând o plimbare în centrul vechi sau pe malul mării. Cazare la hotel în Odessa.

 

  • Ziua 8.  Odessa

După micul dejun începem explorarea Odessei, cu zona Portului Maritim, unul dintre cele mai importante de la Marea Neagră, a cărui construcție a început în anul 1793. Vizităm apoi Muzeul Maritim, situat într-o frumoasă clădire construită în stil englez. Aici putem vedea o vastă colecție de obiecte și unelte de marină, machete de nave, fotografii și documente valoroase, dar și piese de armament. De aici mergem în Parcul Shevcenko, cea mai întinsă zonă verde a orașului, unde putem admira statuia Ducelui de Richelieu sau Ducele de Bronz. În apropiere descoperim celebrul delfinariu și acvariu Nemo, unde doritorii vor putea asista la spectacolul delfinilor. La mică distanță descoperim Muzeul Aleksandr Pușkinși Opera, inaugurată în anul 1810. Alte obiective din apropiere care merită vizitate sunt Scările Potemkinși grandiosul Hotel Odessa, Bulevardul Primorski, Primăria, Gara Feroviarăși centrul vechi, în mod special strada Deribasovskaya, cel mai viu centru cultural al orașului și o importantă zonă comercială.

Şi cum am putea încheia această excursie decât cu o degustare de coniac. E adevărat că faimosul coniac provine din Franța, din regiunea Cognac, însă asta nu-i împiedică deloc pe ucraineni să producă un coniac excelent. Putem degusta Coniacul Shustovîn cadrul unui tur ghidat la Muzeul Vinuluiși ConiaculuiShustov,din Odessa. Timp de două ore, ne vom lăsa vrăjiți de aburii aromați ai coniacului și vom afla secretele fabricării acestei băuturi fine. Seara cazare la acelaşi hotel din Odessa.

 

  • Ziua 9.  Odessa -  Cetatea Albă -  Bugeac -  Bucureşti

       Părăsim Odessa și pornim la drum spre Cetatea Albă, situată la gura de vărsare a Nistrului în Marea Neagră, un important punct strategic de apărare împotriva Imperiului Otoman, care a aparținut Moldovei între anii 1359 și 1484, apoi României, în perioadele 1918 și 1940 și 1941 - 1944. În vremurile lui Alexandru cel Bun și Ștefan cel Mare, cetatea a avut un rol important în apărarea împotriva turcilor, fiind considerată „poarta creștinătății”. Nucleul cetății e alcătuit din vechea fortificație prevăzută cu turnuri și bastioane precum Turnul cu Pisanie, Turnul cu Caturi, Turnul Prafului de Pușcă, Turnul Neamțului, Turnul Slujnicei și Turnul Porții,care păstrează încă stema Moldovei. Părăsim cetatea și începem drumul spre România, traversând Bugeacul, regiunea de sud a vechiului voievodat al Moldovei, teritoriu împărțit astăzi între Ucraina și Republica Moldova. Cotim apoi către sud-vest și ne continuăm drumul spre București, fericiți că am vizitat locuri noi și am aflat lucruri interesante despre vecinii ucraineni, dar și despre înaintașii noștri români.

 

De la 255 € 

+ 125 euro ( transport autocar)

9 zile - Autocar

 

 

DATE DE PLECARE 2020:

22.05; 17.07; 11.09

 

 

Preţul include

  • transport cu autocar/ minibus clasificat,
  • 8 cazări la hoteluri  de 2-3*
  • 8 mic dejun;
  • Vizită Liov;
  • Vizită Kiev;
  • Vizită Odessa;
  • însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

Nu sunt incluse în preţ

  • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oras* platibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
  • Excursiile opționale, pentru grup minim 30 de persoane;

Cuvinte cheie: cernauti hotin camenita liov lutsk tunelul dragostei fortul tarakaniv kiev pirogovo cernigov odessa cetatea alba ucraina;

Pentru acest hotel e posibil sa fi aparut si alte reduceri. Pentru oferta actualizata va rugam sa ne contactati

Produse asemanatoare

Cernăuţi - Hotin - Cameniţa – Liov - Lutsk - Tunelul Dragostei - Fortul Tarakaniv – Kiev - Pirogovo - Cernigov - Odessa - Cetatea Albă - Ucraina

Descoperă Ucraina
Vezi detalii »

Cernăuţi - Hotin - Cameniţa – Liov - Lutsk - Tunelul Iubirii - Fortul Tarakaniv – Soroca – Orheiul Vechi - Chisinău - Cricova - Tiraspol - Odessa - Cetatea Albă - Ucraina

Ucraina : Galiţia, Odessa şi Moldova
Vezi detalii »

nisipurile de aur hotel grifid, vacanta ieftina grifid metropol, oferta speciala nisipurile de aur, hotel grifid metropol, oferta speciala grifid metropol, vara grifid metropol, early booking grifid metropol,hotel adults only nisipurile de aur, bulgaria hotel doar pentru adulti, bulgaria hotel adults only

Hotel Grifid Metropol 4* Nisipurile de Aur
Vezi detalii »