Cauta

Newsletter

Cehia – Germania – Benelux, Marele Tur

Statiuni:

 • Praga, Cehia

Tipul vacantei: Circuit
Tematica vacantei: Cultural
Modalitate transport: Autocar

 • Ziua 1. București - Budapesta

        Dis - de - dimineață, la ora 06:30, ne dăm întâlnire în Autogara Centrală - București. Verifică lista cu oraşele prin care tranzităm ţara. În cursul serii ajungem la Budapesta, unde rămânem peste noapte.

 

 • Ziua 2. Budapesta – Praga

        Orașul turlelor, Praga egalează Parisulîn frumusețe și eleganță, iar berea sa este considerată de către milioane de oameni ca fiind cea mai bună din lume. Mergem la Catedrala Sf. Vitus, un simbol al orașuluia cărei construcție a durat 600 de ani, apoi ne continuam vizita in Castelul Praga, care pare desprins din cărțile cu povești. Potrivit Guinness World Records, este cel mai mare castel medieval din lume, având 570 de metri lungime, aproximativ 128 lățime și o suprafață totală mai mare decât șapte terenuri de fotbal. Ne plimbăm pe lângă numeroasele statui de pe Podul Carol, probabil cel mai romanticloc din capitala cehă, punct de întâlnire pentru îndrăgostiți șipromenada favorită a localnicilor și admirăm frumoasa Mănăstire Strahov, ce deține una dintre cele mai impresionante biblioteci din Europa. Opțional, avem la dispoziție căteva ore pentru o croazieră pe Râul Vltava, o experiență de neuitat, în cadrul căreia vom admira peisajul citadin dintr-o altă perspectivă. Plutim agale pe sub Podul Carol, pe deasupra căruia ne-am plimbat în tihnă mai devreme, apoi vedem panoramic castelul Vysehrad de pe malul apei care va  părea cu atât mai impozant privit de aici. La bordul vasului vom privi cum luminile orașului se aprind una câte una odată cu lăsarea serii. Fermecătoarea Praga nu se vede, se simte! Cazare la hotel in Praga.

 

 • Ziua 3. Praga – Dresda – Leipzig – Kassel

        Pornim dimineața spre Dresda,inima culturală a Saxoniei, un oraș care a reușit să renască din ruine după devastatoarele bombardamente din 1945, în al II-lea Razboi Mondial. De altfel multe dintre clădirile emblematice ale Dresdei au fost reconstruite după schițe și picture, fiind redeschise abia în anii ’70-80. Mergem în Theaterplatz unde ne întâlnim cu unul din aceste monumente restaurate. Casa Operei Semper gazduiește astăzi una dintre cele mai renumite orchestre din lume, Orchestra de Stat din Dresda. În periplul nostru, încercăm să acoperim cât mai multe obiective : Complexul muzeal Zwinger în stil baroc, cu mai multe galerii și pavilioane de expoziție. Rezidenzschloss, palatul regal neorenascentist cu al sau turn de 100 m, Hausmannsturn. Superbele terase și grădini Bruhlsche Terasse, sunt loc de promenada pentru localnici. Dacă timpul ne mai permite, zăbovim câteva minute pe Prager Strasse, inima comercială a Dresdei, unde e loc de shopping și de savurat o cafea.

        Ajungem după prânz în Leipzig, unde știm exact ce dorim să vedem: Galeria Comercială Specks Hof, cea mai veche piață alimentară din Germania contruită în 1430, dar transformată într-o galerie comercială cu arcade superbe si multe, multe magazine. Piața Naschmarkt se află în centrul vechi, ce se remarcă prin clădirile în stil baroc. Vedem fațada superbă a Palatului Gohliser Schlossen, construit în stil rococo, elegant și cu decor superb, unde au loccele mai multe evenimentele mondene. Mai observăm clădirea Operei, Muzeul de Istorie Contemporană și clădirea ultra-modernă a noii săli de concerte, Neus Gewandhaus, sediul orchestrei din Leipzig, cunoscută pe plan mondial. Ne continuam drumul spre Dortmund. Cazare la hotel in zona Kassel – Dortmund.

 

Ziua 4. Kassel – Amsterdam

       Ziua incepe cu vizita in orasul Kassel, al treilea ca marime din Landul Hessa. Kassel, oraşul care a devenit centrul lumii artistice contemporane, este unul din cele mai interesante oraşe culturale ale Germaniei şi datorită moştenirii Fraţilor Grimm. Un oraş, care a ştiut întotdeauna să îmbine tradiţia şi inovaţia, care are la Wilhelmshöhe unul din cele mai frumoase parcuri din Europa şi un simbol cum nu are niciun alt oraş: pe Hercule. Calatoria noastra continua spre capitala Olandei, Amsterdam. După ce lăsăm bagajele la hotel, avem timp liber la dispozitie pentru a admira acest minunat oras.

 

Ziua 5. Volendam – Zaanse Schans – Haarlem

       Timp liber in Amsterdam, sau excursie optionala la Volendam, batranul sat de pescari, care, cu arhitectura sa tipică și bărcile pescarilor din port pare un decor de film. Următoarea oprire o facem la Zaanse Schans, un sătuc olandez de poveste și un muzeu viu, în care putem vedea cum se face brânza tradițională și unde locuitorii încă se încalță cu saboți de lemn, iar morile de vânt funcționează nestingherite. Calatoria noastra continua spre Haarlem, un oras istoric unde principalele atracții turistice sunt Muzeul Teylers, cel mai vechi muzeu din Olanda, și Casa Corrie ten Boom. Povestea acestei case este fascinantă: Corrie ten Boom a fost o ceasornicăreasă creștină care, cu sprijinul familiei sale, a ajutat un număr impresionant de evrei să scape de Holocaust. Mai târziu ea a povestit totul într-o carte, intitulată ”Refugiul”. Seara ne îndreptăm spre Amsterdam, unde rămânem peste noapte.

 

Ziua 6. Amsterdam – Haga – Delft  – Rotterdam –Kinderdijk

       Program liber sau excursie la Haga – Delft – Rotterdam. De la Amsterdam ne îndreptăm spre Haga, capitala administrativă a Olandei și sediul Curții Internaționale de Justitie. Haga este un oraș viu, cu arhitectură tipic olandeză, cu monumente vechi de sute de ani și din calea afară de șarmant datorită lacului Hofvijver, aflat chiar în centrul orașului. In centrul istoric al orasului se afla Parlamentul.  Următorul popas îl facem în celebrul Delft, unde în Catedrala - Nieuwe Kerk se află mormintele celor din Casa de Orania, Regi ai Ţărilor de Jos.  Oraşul este recunoscut ca fiind locul deorigine al porțelanului alb-albastru pictat de mână, emblematic pentru Olanda.

Mergem mai departe și ne oprim la Rotterdam, cel mai mare și mai important port din Europa. Incepem turul pietonal in centrul vechi admirand Catedrala - Grote Sint Laurenskerk si apoi privirile ne sunt atrase de casele cub, proeicte rezidentiale indraznete. Pentru a avea insa o panoramă excelentă asupra orașului și a portului se recomandă o vizită la Turnul Euromast, înalt de 100 de metri. Ne continuăm ziua cu o vizită la Kinderdijk, o destinație idilică din apropierea Rotterdamului, unde în 1740 s-au construit 19 mori de vânt, păstrate în stare perfectă și constituind în prezent cel mai mare grup de mori vechi olandeze și una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din Olanda. Seara ne îndreptăm spre Amsterdam, unde rămânem peste noapte.

 

Ziua 7 . Amsterdam

       În cea de-a șaptea zi a călătoriei noastre vom face un tur al Amsterdamului. Obiectivele turistice sunt numeroase: Piața Dam, din centrul orașului, Rijksmuseum cu celebrul tablou, ”Rondul de noapte” a lui Rembdrandt, Munttoren - Turnul banilor, Muzeul Van Gogh.. Nu este o exagerare să spui că la Amsterdam dai peste o capodoperă la fiecare pas! Dar dincolo de muzee și obiective turistice, capitala Olandei ascunde magazine originale, unde designerii locali își vând creațiile - fie ele haine, bijuterii sau obiecte de design interior, restaurante cu mâncare de pe toate continentele, parcuri verzi unde localnicii ies la picnic în prima zi fără ploaie.

       Timp liber la dispozitie in Amsterdam. Optional, va propunem o minicroaziera pe canale, cel mai bun mod de a gusta farmecul orasului. Bucură-te la maximum de toate acestea, Amsterdamul este unic! Seara cazare la acelasi hotel din Amsterdam.

 

Ziua 8. Gouda – Anvers – Bruges – Gent – Bruxelles

                Ne începem periplul de astăzi cu o vizită (optionala) in Gouda, o localitate medievală celebră datorită sortimentului de brânză care îi poartă numele. Interesant este că brânza Gouda nu se numește așa pentru că ar fi produsă neapărat în această regiune, ci pentru că, timp de secole, a fost comercializată în piața de brânză din centrul orașului Gouda. Ne continuam calatoria noastra spre Belgia. Următorul popas îl facem la Anvers, al doilea oraș al Belgiei, cunoscut drept orașul modei și al diamantelor. Cu o multitudine de obiective turistice, cum ar fi Casa memorială Rubens, Catedrala Maicii Domnului, Muzeul de Artă Modernă sau Cartierul diamantelor, Anvers păstrează neștirbit farmecul orașelor flamande, cu o istorie îndelungată. De la Anvers ne îndreptăm spre Bruges, un oraș-bijuterie, de care te vei îndrăgosti iremediabil. Considerat unul dintre cele mai bine păstrate orașe medievale din Europa, Bruges te întâmpină cu căsuțele sale din cărămidă, ale căror ferestre dau înspre canalele sale splendide, populate de rațe și lebede, cu un centru în care la fiecare pas vezi un monument gotic, cu străduțele pline de ciocolaterii care îți fac cu ochiul și cu magazine de unde poți cumpăra dantelă tradițională. După ce ne despărțim de Bruges ne îndreptăm spre Gent, cel mai bine păstrat secret al Belgiei, un orășel flamand cunoscut pentru trei monumente emblematice: Biserica Sfântul Nicolae, Turnul cu Ceas Belfort și Catedrala Sfântul Bavo. De la Gent ne îndreptăm spre Bruxelles, capitala Belgiei, unde rămânem peste noapte.

 

Moment de răgaz (timp liber):

       Să te plimbi prin magazinele de dantelă din Bruges este o adevărată plăcere! Poți alege suveniruri splendide pentru cei de acasă, ieșite din mâinile dantelăreselor care stăpânesc la perfecție acest meșteșug care datează din secolul XVI. De la broșe, fețe de masă sau gulere până la rochii de mireasă și perdele. Nu este de ocolit nici Muzeul Ciocolatei.  Daca nu sunteti hotarati ce sortiment va place, incercati mostrele care va sunt oferite spre degustare in multe din ciocolateriile aflate peste tot in oras. Delicios!

       Seara cazare in Bruxelles.

 

Ziua 9. Bruxelles – Waterloo – Luxembourg

       Celebru de când a devenit sediul unora dintre cele mai importante instituții europene, Bruxelles-ul este un oraș cosmopolit, cu cartiere liniștite și verzi, dar cu un centru viu, populat deopotrivă de localnici și turiști. Farmecul străzilor vechi din centrul istoric este completat de magazine șic, de restaurante și ciocolaterii fine, dar și de librării cu rafturi pline de benzi desenate - o mândrie locală. Descoperă Atomiumul, Bursa, Grand Place, Catedrala Saint Michel, Palatul Regal și bineînțeles, celebra statuie a lui Manneken Pis, înconjurată la orice oră de grupuri de turiști care o admiră și o fotografiază. Poți străbate centrul orașului pe jos, pentru că Bruxelles-ul presupune opriri dese, fie ele în fața superbelor clădiri art-nouveau, ale veselelor picturi murale din centru sau pur și simplu pentru a gusta din tradiționalii cartofi prăjiți care se vând în orice zonă populară a orașului. Și pentru că nicio călătorie nu este completă fără shopping, fă o escală și în Galeriile Saint Hubert, stilate și fermecătoare.

Moment de răgaz (timp liber):

       Nu părăsi Bruxelles-ul fără să guști una dintre celebrele beri trapiste produse în Belgia, în mănăstiri sau abații vechi de secole. Așază-te la unul dintre zecile de bistrouri sau restaurante de lângă Grand Place și delectează-te cu cea mai bună bere din lume!

       Continuăm călătoria spre Waterloo, locul celebrei bătălii care a schimbat soarta Europei si apoi ne indreptam spre Luxembourg. Aici, admiram Palatul Ducal – reședința oficială a Marelui Duce de Luxembourg, Piata Guillaume al II-lea,  Catedrala Notre-Dame – o catedrală romano-catolică ce a servit în trecut ca biserică iezuită. Centrul vechi al orașului Luxembourg reușește să ne cucerească în timp ce ne plimbăm pe strădutele pavate cu piatră cubică, printre zidurile clădirilor vechi în stil medieval. Cazare la hotel in zona Saarbrucken – Kaiserslautten.

 

Ziua 10. Rothenburg – Nurnberg  

                Plecam spre Rothenburg, o destinație turistică de top. Vedem rețeaua de străzi pietruite, casele înalte și pereții fortificați. Urmatoarea noastra destinatie este Nurnberg, al doilea oraș ca mărime al Bavariei și capitala neoficială a Franconiei.Acest loc este plin de energie, are o viață de noapte intensă și berea brună este la loc de cinste în barurile și restaurantele locale. Vedem Catedrala Sf. Sebald, cea mai veche biserică de aici, care a fost construită din gresie, în secolul al XIII-lea și al cărei exterior este plin de sculpturi și simboluri religioase, apoi mergem la romanticul Castel Kaiserburg. Continuam vizita noastra in Nurnberg cu un tur de oras: zidurile de incinta cu Frauentor (Poarta Fecioarei), Biserica Sf. Lorentz, vechea Piata cu Schonner Brunnen si Citadela. Ne indreptam spre hotelul nostru din Nurnberg pentru cazare.

 

 • Ziua 11. Nurnberg – Munchen – Salzburg

       Ne indreptam spre Germania, mai exact Munchen, un oraș al contrastelor, unde cafenelele cu alură mediteraneană se împletesc armonios cu berăriile bavareze. Ne plimbăm prin inima „capitalei secrete” a Germaniei, vizitând fermecătoarea Piață Marienplatz, unde se află atât sediul vechi, cât și cel nou al Primăriei.În Munchen se află celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurată în secolul al XIX-lea, fiind considerată prima galerie de artă contemporană din Europa, Muzeul Național Bavarez, găzduit de un palat neoclasic superb, precum și Schatzkammer der Residenz, un muzeu uluitor al bijuteriilor și obiectelor miniaturale, care nu ne îndoim că vă va cuceri de la primele exponate.

Moment de răgaz (timp liber):

       Este o obligație morală pentru orice călător care trece prin Germania să oprească măcar odată la o berărie neaoșă. Și nu e nevoie să aștepți până la Oktoberfest ca să găsești aceași atmosferă veselă, jovială acompaniată de sunetul halbelor de bere care se ciocnesc. Dragilor, suntem în inima Bavariei, în Munchen, așa că, hai să ne stingem setea cu o halbă spumoasă de bere în în Hofbrauhaus, renumit loc de întâlnire unde Hitler ţinea şedinţele de partid.. Desigur, berea merge de minune după o porție zdravănă de cârnați cu varză acră călită, gătiți ca la mama lor de nemți.

       In cursul serii poposim in Austria. Ne cazam la o pitoreasca pensiune din zona Salzburg.

 

 • Ziua 12. Salzburg – Budapesta

       Începem ziua cu o sesiune de explorare în Salzburg, orașul lui Mozart. Orașul acesta este ca o scenă de film - nu degeaba au filmat aici „Sunetul Muzicii” - datorită clădirilor impecabile în stil baroc, străduțelor liniștite, parcurilor atent îngrijite, munților suberbi din fundal, castelului de pe deal, mirosul îmbietor al mâncării și lista ar putea continua la nesfârșit. Vizităm aici Grădinile Mirabel, Domul, Orașul Vechi și Casa lui Mozart. Plecăm din Salzburg traversând o zonă montană splendidă, Salzkammergut, unde putem admira peisajul cu creste de munte ce se reflectă în luciul lacurilor glaciare.

       Punctul final al circuitului nostru este Budapesta. Parcurgem capitala de pe Dunare intr-un scurt tur panoramic de autocar: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Basilica Sf. Stefan. Ne oprim,  pentru o scurta sedinta  foto, in Piata Eroilor situată între partea de sus a Bulevardului Andrássy și intrarea în Parcul orașului (Városliget). Piața și Bulevardul Andrássy au fost înscrise de UNESCO în patrimoniul mondial. Piața este organizată în jurul esplanadei Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra o mie de ani de la așezarea ungurilor în câmpia Panoniei.

Experiență: ritm și gusturi tradiționale

       Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară de Crama“?  (optional).

       Te invitam la  Borkatakomba, restaurantul unguresc unde ne vom petrece ultima seară împreună. Crama oferă vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorbă și de depănat amintirile proaspete din vacanță. Înainte de a încheia, trebuie musai amintit desertul care se găsește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respectă: somlуi galuska, adică un pandişpan pufos, glazurat cu cremă de ciocolată şi frişcă bătută. În timp ce ne  delectăm cu cina festivă, ne hrănim și inimile cu programul folcloric dedans și muzică tradițională. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu-i exclus să mai fim și altădată!

       Ne intoarcem la hotelul nostru din Budapesta. Cazare.

 

 • Ziua 13. Budapesta - Bucureşti

      Călătoria noastră se apropie de sfârșit! De la Budapesta ne îndreptăm spre București, unde vom ajunge în cursul serii.

 

De la 399 €

+  249 euro (transport autocar)

13 zile - Autocar

 

DATE DE PLECARE 2020:

11.05; 01.06; 22.06; 26.07; 11.08; 01.09

 

Preţul include

 • transport cu autocar/minibus clasificat, exceptie zilele 5, 6 și 7 (contra cost cu transportul public);
 • 12 cazări la hotel de 2-4*;
 • 12 mic dejun;
 • Excursie Haga, Delft, Rotterdam
 • însoţitor din partea agenţiei pe traseu;

Nu sunt incluse în preţ

·    Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel  alte taxe şi cheltuieli personale.

Excursiile opționale, pentru grup de minim 30 persoane;

Cuvinte cheie: praga dresda leipzing kassel amsterdam haga delft rotterdam br kinderdijk gouda anvers bruges gent bruxelles waterloo luxembourg rothenburg nurnberg munchen salzburg cehia germania benelux;

Pentru acest hotel e posibil sa fi aparut si alte reduceri. Pentru oferta actualizata va rugam sa ne contactati