Cauta

Newsletter

IRAN „COROANA PERSIEI ANTICE”

Statiuni:

 • Toate statiunile, Iran

Tipul vacantei: Circuit
Tematica vacantei: Cultural
Modalitate transport: Avion

Experimenteaza Iranul, un caleidoscop de culori! Calatorind in Persia, taramul minunilor, o sa explorezi orasele magnifice ale Iranului pe Drumul Matasii. Vizitezi orase antice, moschee decorate minutios, palate impresionante, bazaruri pline de viata in care te targuiesti cu negustorii si descoperi metamorfoza Persiei antice.

 

PROGRAMUL EXCURSIEI

 

Ziua 1 |BUCURESTI – DUBAI

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 22:30 pentru imbarcare pe zborul Companiei Emirates EK 2380 cu destinatia Teheran, via Dubai.

 

Ziua 2 |DUBAI – TEHERAN

Decolare la ora 00:30 si sosire in Dubai la ora 06:15. Imbarcare pe zborul EK 971 cu destinatia Teheran cu decolare la ora 07:45. Sosire pe aeroportul din Teheran la ora 10:25. Ne aflam in Teheran, actualmente capitala si cel mai mare oras al Iranului. Teheran-ul este un oras deosebit de aglomerat, in cursul zilei strazile transformandu-se intr-un adevarat furnicar, exceptie facand doar orele la care sunt programate cele 5 rugaciuni ale zilei religioase islamice, cand orasul pare ca isi trage sufletul. Dupa indeplinirea formalitatilor vamale vom incepe explorarea orasului cu Pol-e-Tabiat (Podul Naturii) – cea mai mare si moderna zona pietonala ce uneste doua parcuri din centrul orasului; admiram privelistea si intram in atmosfera orasului. Transfer la hotel si cazare. Cina si cazare la hotel Hejab 3* sau similar Teheran.

 

Ziua 3 |TEHERAN

Mic dejun. Suntem in Teheran, capitala vibranta a Iranului, oras locuit inca din sec. al-XII-lea, gazda a numeroase moschee, temple si biserici. Pornim in descoperirea orasului incepand cu impresionantul si expansivul Palat Golestan, care ne poarta in timp la Dinastia Qajarid. Apoi mergem spre Marele Bazar, unde aroma mirodeniilor orientale ne ameteste simturile. Aici vom intalni multi localnici si vom avea timp sa exploram si sa admiram „comorile” si poate vom gasi unele pe care sa le luam acasa. Continuam apoi turul cu Sectia de Arheologie a Muzeului National, o interesanta colectie de obiecte, din preistorie pana in zilele noastre. Dupa-amiaza vizitam Muzeul Covoarelor. Acesta gazduieste o colectie uimitoare de covoare si tesaturi persane, multe datand chiar cu secole inainte de Hristos. Conform istoriei, arta impletirii covoarelor in Iran exista de aproximativ 3500 de ani. Cina si cazare la hotel Hejab 3* sau similar Teheran.

 

Ziua 4 |TEHERAN – KASHAN - ISFAHAN

Mic dejun. Plecam spre Kashan, orasul care straluceste ca o perla la marginea desertului. Aici o sa vizitam Gradina Fin care, cu numeroasele sale fantani, piscine si copaci antici, este una dintre cele mai faimoase si frumoase gradini ale Iranului. Din 2011 apartine Patrimoniului UNESCO alaturi de alte 11 gradini persane. Mai tarziu vom explora una din celebrele vile din timpul Dinastiei Qajar - Casa Boroujerdi; ea a fost construita de Haji Mehdi Boroujerdi, un negustor bogat, ca dar de nunta pentru mireasa sa. Ne indreptam catre Isfahan iar pe drum vizitam satul istoric Abyaneh, cunoscut pentru pitorescul caselor de lut si ospitalitatea localnicilor ce isi continua modul traditional de viata. Seara sosire in Isfahan, inima identitatii iraniene, fosta capitala a Persiei si cea mai importanta destinatie turistica a tarii. Cina si cazare la hotel Setareh 3* sau similar Isfahan.

 

Ziua 5 |ISFAHAN

Mic dejun. Isfahan,orasul care reprezinta jumatate din lume! In traditia musulmana, orasul Isfahan este cladit pe locul unde a cazut Adam din Rai, dupa ce a fost alungat de ingerul cu sabie de foc. Capitala a Persiei sub turcii selgiucizi, in secolul al-Xl-lea, ulterior sub dinastia savafida, in secolul al-XVI-lea, este al treilea oras ca marime din Iran. Fosta capitala a imperiului Safavid impresioneaza cu moschei magnifice, palate, comori de arta, domuri turcoaz si maiestuoasa Piata Naghsh-e Jahan, inclusa in Patrimoniu Mondial UNESCO. Aceasta piata, numita si Piata Imam, este considerata ca fiind una dintre cele mai frumoase din lume sustinuta fiind si de arhitectura speciala a monumentelor, precum Palatul Ali Qapu, Moscheea Jaame' Abbasi si Moscheea Sheikh Lotfollah. Avem timp suficient sa ne bucuram de acest loc care alinta privirea si sa servim un ceai la care sa impartasim impresii. Vizitam apoi Marele Bazar. Ce priveliste frumoasa! Ne indreptam apoi catre Zoorkhaneh, „Casa Puterii”, un loc in care se desfasoara un ritual sportiv care dateaza de secole. O echipa alcatuita din 10 barbati intra intr-o arena octogonala, intr-o sala de gimnastica, pentru a realiza o serie de miscari rituale. Spectacolul, care este deopotriva atletic, artistic si religios, include lupte, gimnastica aerobica, jonglerii si elemente de meditatie, toate pe un fond muzical asigurat de un interpret vocal si un tobosar. Cina si cazare la hotel Setareh 3* sau similar Isfahan.

 

Ziua 6 |ISFAHAN

Mic dejun. Ne deplasam catre capatul nordic al bazarului si ajungem in cartierele vechi unde se afla unul dintre cele mai importante, vechi si faimoase monumente din Orientul Mijlociu - Moscheea Jameh. Conform descoperirilor arheologice, moscheea ar fi fost construita intre anii 771-773, probabil in timpul califului al-Mansur din dinastia Abbasida.Construita in stil selgiucid, Moscheea Jameh este o moschee de tip iwan, cu patru portaluri, caracteristic Persiei, doua minarete, doua sali de rugaciune, o curte spatioasa si doua domuri.In anul 2012 a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO. Crestinism in Iran? Majoritatea bisericilor de aici, cu valoare artistica si istorica, au fost construite in jurul secolului al-VIII-lea sau in secolul al-XIV-lea. In cea mai parte au fost ridicate de crestinii armeni, fugiti de persecutiile turcesti din Armenia si Azerbaidjan si atrasi de domnia inteleapta a lui Shah Abbas. Catedrala Vank si Muzeul acesteia – pe care le vom vizita - sunt martori ai crestinismului. Impresionati o sa fim si de podurile care traverseaza raul Zayandeh, cel mai faimos fiind Si-o-Seh cu o lungime de 295 metri si o latime de 13.75 metri. Incheiem ziua cu o vizita la Muzeul Muzicii – un muzeu contemporan care ne arata istoria de mii de ani a instrumentelor muzicale din Iran, instrumente adunate din intreaga tara. Cina si cazare la hotel Setareh 3* sau similar Isfahan.

 

Ziua 7 |ISFAHAN - YAZD

Mic dejun. Lasam in urma Isfahan si ne indreptam catre Yazd, centrul cultural al civilizatiei Zoroastriane. Situat intr-o oaza la punctul de intalnire al deserturilor Dasht e-Kavir si Dasht e-lut, inconjurat de trei munti, a ramas neatins de razboaie de-a lungul timpului gratie asezarii sale. Orasul este faimos in intreaga lume datorita industriei sale bazata pe fabricarea de matasuri, carpete si covoare, prelucrarea ceramicii si bijuteriilor. Incepem vizitele cu Templul Zoroastrian al Focului unde arde o flacara nestinsa de un mileniu si jumatate; continuam apoi cu Turnul Tacerii. Ceea ce ne va frapa intotdeauna pe noi occidentalii care ajungem aici, sunt "funeraliile celeste" ale zoroastrienilor, interzise incepand de acum o jumatate de veac, de la care au ramas, in Yazd, numai turnurile. In interiorul acestor ziduri circulare de calcar, zoroastrienii isi aduceau mortii, pentru ca trupul neinsufletit sa ramana doar cu soarele si cu vulturii si sa nu intineze nici pamantul binefacator, nici aerul si nici apa. De aici facem o plimbare prin pitorescul centru vechi al orasului unde vizitam maiestuoasa Moschee Jami - cu un uluitor portal acoperit cu ceramica siMuzeul Apei – care ne prezinta ingeniosul sistem de alimentare cu apa cu qanat-uri. Cina si cazare la hotel Mehr Traditional 3* sau similar Yazd.

 

Ziua 8 |YAZD – PASARGADAE – PERSEPOLIS - SHIRAZ

Mic dejun. Dimineata vizitam Piata Amir Chakhmaq si apoi plecam la Shiraz. Pe drum ne oprim inPasargadae, unul dintre cele mai impresionante orase ruina din lume, prima capitala a Imperiului Persan. Locul se remarca prin existenta aici a mormantului si a ramasitelor palatelor fondatorului Imperiului Persan, Cirus cel Mare. Cirus este remarcabil nu numai pentru ca a castigat numeroase batalii si a cucerit atatea teritorii intinse, ci prin faptul ca imperiul fondat de el a modificat definitiv structura politica a lumii antice. Urmatoarea oprire este la Necropolis sau Naqsh-e Rustam unde se pot vizita celebrele morminte din piatra si basorelieful cu Imparatul Valerian. Ajungem apoi in Persepolis - bijuteria Persiei antice, inclusa in Patrimoniul UNESCO. A fost capitala antica cu rol ceremonial a Imperiulului Ahemenid, cea de-a doua dinastie iraniana.Fondata de Darius I cel Mare (circa 522—486 i.Hr.), capitala a fost construita pe o terasa imensa, jumatate artificiala, unde ''regele regilor'' a creat un ansamblu impresionant de palate, inspirat dupa modelele mesopotamiene. Este cunoscut pentru artefactele bine conservate din Palatul Apadana si pentru Poarta tuturor Natiunilor.Oricine a stat in sala celor 100 de coloane nu a putut uita momentul niciodata! Ne deplasam spre Shiraz. Cina si cazare la hotel Eram 3* sau similar Shiraz.

 

Ziua 9 |SHIRAZ

Mic dejun. Suntem in Shiraz, oras intemeiat cu 2000 de ani inainte de Hristos, devenit in sec. al-XIII-lea important centru de arte si literar, reprezentat la nivel mondial de poeti si scriitori. Aici vizitam Moscheea Nasir-ol-Molk cunoscuta in lume ca Moscheea Roz. Un mix magic de lumina si culoare! Aici creativitatea pluteste peste tot in aer. Apoi ne indreptam catre cetatea Karim Khan Zand care domina centrul orasului cu ale sale patru turnuri circulare. Trecand prin Bazarul Vakil (bazar ce are o structura in forma de cruce, cu o arhitectura impresionanta reprezentata de plafoane din caramida, ideale in mentinerea interiorului racoros vara si cald iarna) ne lasam cuprinsi de viata agitata comerciala persana si fermecati de aromele Orientului! Deasupra bazarului se ridica Moscheea Vakil, impresionanta prin sala de rugaciune cu cele 48 de coloane rasucite si decoratiuni cu motive florale. Ca un gest de bun ramas vom vizita Mausoleul Hafez, dedicat poetului Hafez, venerat si popular in randul iranienilor, care considera obligatoriu ca in fiecare casa pe langa Coran sa existe si o carte scrisa de Hafez. Cina si cazare la hotel Eram 3* sau similar Shiraz.

 

Ziua 10 |SHIRAZ – DUBAI - BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Emirates EK 2093 cu destinatia Bucuresti, via Dubai. Decolare la ora 12:50 si sosire la Dubai la ora 13:45. Imbarcare pe zborul EK 2379 cu destinatia Bucuresti la ora 19:10. Sosire pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 23:30. Sfarsitul pachetului de servicii.

 

Transport Avion Emirates | 10 zile | de la 1399 euro

 

Date de plecare: 03 Mai                                                  

 

 

Tarife : calculate pentru un grup de 25 platitori

 • 1.399 Euro adult loc in camera dubla
 • 1.343 Euro adult loc in camera dubla cu pat suplimentar
 • 1.639 Euro adult loc in camera single

 

Servicii incluse:

 • Zboruri la dus Bucuresti =>Teheran, Compania Emirates, via Dubai
 • Zboruri la retur Shiraz=> Bucuresti, Compania Emirates, via Dubai
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport
 • Transport cu autocar local cu aer conditionat conform itinerariului
 • Cazare 08 nopti cu DEMIPENSIUNE (bauturile nu sunt incluse):
  • 2 nopti la Teheran, hotel Hejab 3*sau similar
  • 3 nopti la Isfahan, hotel Setareh 3* sau similar
  • 1 noapte la Yazd, hotel Mehr Traditional 3* sau similar
  • 2 nopti la Shiraz, hotel hotel Eram 3* sau similar
 • Tururi de oras Teheran, Isfahan, Yazd, Shiraz
 • Excursie la Kashan cu vizitarea Gradinii Fin si Casa Boroujerdi
 • Vizita satului Abyaneh
 • Excursie la Pasargadae, Naqsh-e Rostam si Persepolis
 • Biletele de intrare la obiectivele mentionate in program
 • Ghizi locali pe toata durata circuitului
 • Insotitor roman de grup

 

Servicii neincluse:

 • Taxele de aeroport: 305 Euro/persoana (se pot modifica pana la emiterea biletelor)
 • Taxa de viza electronica si procesare acte Iran: 95 Euro/persoana
 • Asigurarea medicala de calatorie obligatorie
 • Asigurarea storno optionala (se incheie in aceeasi zi cu rezervarea pachetului turistic)
 • Biletele de intrare, altele decat cele mentionate in program
 • Bacsisurile pentru ghizi si soferi (se achita la fata locului insotitorului de grup)
 • Alte servicii decat cele mentionate in program

Cuvinte cheie: teheran kashan isfahan yazd pasargadae persepolis shiraz india;

Pentru acest hotel e posibil sa fi aparut si alte reduceri. Pentru oferta actualizata va rugam sa ne contactati