Cauta

Newsletter

 

Insula Kefalonia este cea mai mare dintre cele şapte Insule Ionice,situata în largul coastei de vest a Greciei continentale (lângă Patras). Kefalonia este una dintre cele mai populare destinatii din Insulele Ionice, situată între Lefkada, în nord, şi Zakynthos, la sud, cunoscuta sub numele de "insula a navigatorilor".

Plaje renumite Kefalonia

Plaja Myrtos – a fost recent premiata printre primele 5 cele mai frumoase plaje ale lumii - este situata la nord de capitala. Apele turcoaz sunt marca inregistrata a Myrtos, unul dintre locurile cele mai fotografiate din Grecia

Plaja Antisamos este amplasata la 27 km nord est de Argostoli şi la 4 km de Sami.
Una dintre cele mai superbe plaje de pe Kefalonia, Antisamos este o vastă plajă aurie, înconjurata de verdeaţă luxuriantă. Scenele de film de la Hollywood "Captain Corelli Mandolin " au fost filmate acolo.

Skala Beach este o plaja lungă de nisip frumoasă, mărginită de dealuri dense şi afloriment stancos.Există un pavaj din piatră pe plajă şi un loc de parcare în apropiere.
Plaja Lourdas- este situata la 17 km SE de Argostoli, înconjurata de un peisaj verde, cu vegetatie bogata şi cascade frumoase.

Plaja Xi este cu siguranta una dintre cele mai cunoscute plaje din Kefalonia. Se distinge prin dealurile stancoase albe care înconjoară plaja şi culoarea roşie speciala a nisipului.

Recomandarile noastre:

* Turul insulei - oprire în portul cosmopolit din Fiscardo, unde avem timp suficient pentru plimbare. De acolo vom trece prin Assos, unde vom avea oportunitatea de a fotografia plaja din Myrtos.Masa de pranz va fi servita in Agia Efimia, iar urmatoarele opriri vor fi la magnificul Lac Melissani si Pesterile Drogarati. Vom avea o degustare de vinuri la Robola si vom termina turul la Manastirea Sf. Gherasim.

* Ithaka Tour – se viziteaza frumoasa si linistita Ithaca, casa lui Odiseu (Ulise), eroul lui Homer din poemul epic Odiseea. Vom calatori cu ferry-boat-ul din Sami catre Piso Aetos, iar apoi cu autocarul catre orasul capitala Vathi, pentru a servi cafeaua de dimineata. Ne vom indrepta apoi catre satul Stavros pentru a vizita muzeul local si pentru a gusta din renumita delicatesa locala – Rovani. In final ne vom indrepta catre pitorescul port Kioni pentru a servi masa de pranz si o vizita prin magazinele de suveniruri.

* Croaziera Lefkada - vom naviga catre Pestera Papanikoli ( a doua ca marime din Grecia), iar apoi catre Spartochori de pe Insula Meganisi, unde vom avea oportunitatea de a admira imaginea de ansamblu a Marii Ionice. Vom naviga pe apele cristaline din jurul Insulei Skorpios, care apartine familiei magnatului grec Aristotelis Onassis. Avem inclusa in program si o oprire pentru baie. Vom explora apoi orasul Nidri, unde vom servi si masa de pranz, si de asemenea o scurta sesiune de shopping.

* Croaziera Zakynthos (doar din Skala) - vom naviga catre Insula Zakynthos, unde vom avea posibilitatea de a admira frumoasa Pestera Albastra si de a ne scalda in apele Marii Ionice. Vom vedea apoi “Golful Epavei” unde, daca vremea permite vom putea face de asemenea o baie; spre final vom naviga spre satul Alykes unde avem o oprire pentru pranz, apoi ne vom intoarce in Skala.