Cauta

Newsletter

 

Insula Kos face parte din grupul de Insule Dodecanese, fiind localizată chiar în inima acestui complex de insule, înconjurată de Marea Egee, între insulele Kalymnos (în nord) si Nissyros (în sud). Se intinde pe o suprafaţa de 290 km patraţi si are, 112 km de coastă si aprox 27.000 locuitori.
Insula Kos, care este a treia insulă ca marime după Rodos si Karpatos si a doua insula după Rodos, atrage cei mai mulţi turisti (aprox 100.000), majoritatea fiind englezi, dar si germani, olandezi, rusi, polonezi. Farmecul specific al insulei, satele ei pitoresti si plajele însorite încânta vizitatorul.
Peisajul natural este de o frumuseţe covârsitoare, siturile si monumentele antice, arhitectura specifică din Kos atrag un numar mare de vizitatori în fiecare vara, depasind de 2 sau 3 ori numărul locuitorilor. Această fermecatoare insulă a Greciei încânta privirea vizitatorilor cu forme de relief diverse - mare si munte - oferind o combinaţie unica de vechi si modern, locasuri de cult în stil ortodox, obiceiuri si tradiţii, precum si deliciile bucătăriei grecesti.

Recomandarile noastre pentru Insula Kos:

Turul Insulei Kos: Transfer de la hotel cu ghid profesionist. Ne îndreptăm spre Asklepieion pentru o vizită de aproximativ o oră (inclusă în preţ) apoi mergem spre pitoreasca așezare Zia (din Muntele Dikairos) unde ne vom putea plimba și lua o pauză de cafea. Trecem prin satele Pyli și Kardamena spre Kefalos. Vom lua prânzul într-un restaurant pe plajă din Golful Kamari (inclus în preţ). Ne întoarcem prin Antimachia și Mastichari înapoi la hotel. Turul durează între 5 și 7 ore.

Insula Kos noaptea: Plecare de la hotel spre orașul Kos unde veţi fi insoţiţi în faimosul “Bar Street”, într-un club de noapte sau Disco-Club din oraș.
Vizită la parcul acvatic Lido din Mastichari: Veţi fi insoţiţi la Parcul Acvatic Lido pentru înot și distracţie.

Kalymnos – Plati – Pserimos: Plecare în jur de ora 09:30 din portul Kos la bordul unui vapor din lemn (excursia până la Klymnos durează aproximativ 90 minute). Ajungem în pitorescul oraș din Kalymnos, Pothia, ne plimbăm de-a lungul portului, vizităm fabrica de bureţi unde vom vedea o demonstraţie despre cum se fabrică bureţii. Ne indreptăm apoi cu același vapor spre plajele nisipoase din Plati pentru înot iar la bord vom participa la un barbeque cu ouzo (inclus în preţ). Mai tarziu vom naviga spre golful Pserimos unde ne putem relaxa și vom ajunge in Kos în jur de ora 17:30.

Nissyros: Plecăm de la hotel spre Kardamena cu autocarul (aproximativ 45 minute) iar apoi cu vaporul spre Nissyros. Ajungem în Mandraki, facem o scurtă plimbare prin port înainte de a pleca cu minifurgonetele spre Vulcan (30 min.) unde vom coborî spre crater. Ne intoarcem la Mandraki, vizităm orașul idilic și vom lua prânzul într-o tavernă autentică. Opţional se vizitează Mănăstirea Panagia Spiliani apoi ne vom întoarce in Kardamena iar la hotel vom ajunge în jur de ora 18:00.

Bodrum: Ne imbarcăm din portul Kos pe un vas și plecăm în jurul orei 09:00 după verificarea pașapoartelor. Ȋn 25 minute ajungem în Bodrum (Alikarnassos). Dupa ce ajungem în Bodrum începem turul cu o mică oprire pentru fotografierea Morilor de Vânt, vizităm apoi Mausoleul (intrarea opţională) și teatrul antic, vom merge într-un centru comercial pentru o pauză de cafea. Urmează apoi prânzul la o tavernă și plimbări în oraș și în port. După controlul vamal vom pleca înapoi spre Kos la ora 16:00. Vom ajunge în Kos de unde vom fi transportaţi către hotel în jurul orei 17:00. Pașaportul este obligatoriu!

Ȋnot în ape termale: Plecare de la hotel spre Thermae pentru înot și plajă în apele termale terapeutice.

Seara Grecească: Se pleacă de la hotel la ora 18:30 cu autocarul spre pitorescul sat Zia. Ajungem în sat unde putem vedea și apusul soarelui. Cina se servește intr-un restaurant cu vedere panoramică asupra împrejurimilor, unde se servesc mancăruri grecești, vin de casă și suc de portocale (incluse în preţ), muzica live, dansuri tradiţionale grecești. Ne întoarcem la hotel în jurul orei 23:30.