Cauta

Newsletter

 

Spania este formata din 17 comunitati autonome impartite la randul lor in provincii: Andaluzia, Aragon, Asturias, Cantabria, Castilla – La Mancha, Castilla y Leon, Catalonia, Extremaduara, Galicia, insulele Baleare, insulele Canare, La Rioja, Madrid, Murcia, Navarra, Tara Bascilor, Valencia.

Spania are o suparafata totala de 504782 km², dintre care 499574 km² reprezinta zona de uscat, iar restul de 5240 km² - apa. Este bine de stiut ca Spania nu detine teritorii numai in peninsula Iberica, ci si in marea Mediterana (insulele Baleare: Ibiza, Mallorca, Menorca si Formentera), in oceanul Atlantic, pe coasta africana (insulele Canare, de la nord la sud: Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, La Palma, La Gomera si El Hierro) si doua orase pe coasta africana mediteraneana (Ceuta si Melilla).

Clima Spaniei este temperata in partea nordica, uscata si calda in sud; Insulele se bucura de o clima mediteraneana temperata, cu temperaturi moderate vara si cu ierni blande, lipsite de precipitatii.
Spania este o tara turistica foarte frumoasa, situata pe locul 2 in lume ca afluenta de turisti si ca venituri realizate din turism. Este tara din Europa cu cea mai mare suprafata de litoral. Pe tarmul mediteraneean se gasesc o multime de statiuni grupate in principal in cateva zone importante Costa Brava, Costa Dorada, Costa Blanca, Costa del Sol, insulele baleare Mallorca si Ibiza precum si Insulele Canare - Tenerife si Gran Canaria.
Pe langa aceste statiuni si zone de litoral, in Spania se gasesc si orase, importante edificii de cultura si istorie din care multe au deschidere la mare, au plaje foarte bune si porturi maritime de agrement ce constituie puncte de oprire pentru marile linii de croaziera, Barcelona si Valencia fiind doar doua cele mai importante.